Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas hokejisti spēkosies ar PČ rezultatīvāko komandu ASV

Latvijas hokeja izlases spēlētāji Rodrigo Ābols (no kreisās) un Kaspars Daugaviņš
Latvijas hokeja izlases spēlētāji Rodrigo Ābols (no kreisās) un Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase otrdien Čehijas pilsētā Ostravā aizvadīs 2024. gada pasaules čempionāta (PČ) grupu turnīra noslēdzošo spēli. Ar cerībām iekļūt ceturtdaļfinālā mūsējie spēkosies pret turnīra rezultatīvāko komandu ASV valstsvienību.

Latvijas un ASV hokejisti laukumā dosies plkst. 17.20. Šo valstu izlases pērn tikās spēlē par bronzu, kurā latvieši uzvarēja papildlaikā.

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Latvijai pret ASV nepieciešama uzvara pamatlaikā, kā arī jācer, ka Slovākija neizcīnīs nevienu punktu pret Zviedriju (sākums plkst. 21.20) – zaudēs pēc 60 nospēlētām minūtēm.

ASV patlaban ir turnīra rezultatīvākā komanda ar 31 precīzu metienu sešos mačos. Šo statistikas rādītāju lielā mērā veido 10 gūtie vārti spēlē pret Kazahstānu.

Amerikāņi šajā čempionātā arī izdarījuši visvairāk metienu pa vārtiem – kopumā 285. Otrajā vietā ierindojas Zviedrija, kas izpildījusi par 47 metieniem mazāk.

Latvija izdarīto metienu skaitā ieņem sesto vietu šajā turnīrā, šajā statistikas rādītājā no līderes ASV atpaliekot par 99 metieniem.

ASV izlasei šajā čempionātā šobrīd ir trešais labākais skaitliskais vairākums (30% jeb seši gūti vārti 20 iespējās).

Tikmēr Latvijas hokejisti skaitliskajā vairākumā sešos mačos guvuši tikai vienus vārtus (5,26% jeb 1 no 17)..

ASV ir viena no trim komandām, kas šajā turnīrā vēl nav ielaidusi vārtus skaitliskajā mazākumā (0/8). Tas izdevies arī Zviedrijai un Somijai.

Latvija ielaidusi četrus vārtus 23 skaitliskajos mazākumos (82,61%).

Pēdējos desmit gados Latvijas un ASV hokejisti pasaules čempionātos spēkojušies sešas reizes, divās no tām latviešiem izdevies uzvarēt – pērn 4:3 papildlaikā un 2014. gadā 6:5. 2018. gadā Latvijas hokejisti zaudēja amerikāņiem 2:3 papildlaikā.

Šī turnīra ievadā ASV zaudēja Zviedrijai ar 2:5, pēc tam amerikāņi ar 6:1 sakāva Vāciju, tad sekoja zaudējums Slovākijai ar 4:5 papildlaikā. Pēdējos trīs mačos ASV ir trīs uzvaras – 5:0 pret Franciju, 4:1 pret Poliju un 10:1 pret Kazahstānu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu