Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks profesionāļa karjerā joprojām ir nepārspēts. Viņam izdevies kļūt par neapstrīdamu ("undisputed") pasaules čempionu divās svara kategorijās. Tomēr kopumā dzīves laikā viņš ir piedzīvojis arī dažus zaudējumus, kad vēl startēja amatieru boksā. Par vienu no tiem atklāti pastāstījis Polijas bokseris, kurš savulaik uzveica Usiku. Viņš arī paudis savu viedokli par to, kā varētu Ukrainas bokseri pārspēt.

37 gadus vecais Usiks savā boksera karjerā ir sasniedzis praktiski visu, kas bija iespējams. Amatieru boksā ukrainis kļuva par Eiropas, pasaules un olimpisko čempionu.

Profesionāla boksera karjerā Usiks kļuvis par neapstrīdamu pasaules čempionu divās svara kategorijās – līdz 90,7 kilogramiem un smagsvaros (nav limita). Četru jostu ērā kopumā vien deviņi bokseri ieguvuši "undisputed" titulu.

Par "undisputed" čempionu divās svara kategorijās kļuvuši arī amerikānis Terenss Krofords (līdz 63,5 kg un 66,7 kg) un japānis Naoja Inoue (53,5 kg un 55,5 kg), taču Usikam tas izdevies divās smagākajās divīzijās.

Usiks profesionālajā boksā 22 cīņās ir nepārspēts, pēdējās sešas no tām aizvadot smagsvaru divīzijā. Savukārt amatieru boksā ukrainis piedzīvojis 15 zaudējumus un izcīnījis 94 uzvaras, liecina BoxRec" datubāze.

Vienu no 15 zaudējumiem amatieru boksā Usikam sagādājis polis Lukašs Vavžičeks. Viņam tas izdevās 2005. gada novembrī, kad Usikam bija 18 gadi. Jau pēc trim gadiem Usiks kļuva par Eiropas čempionu.

"Mani uzaicināja pārstāvēt Polijas izlasi. Treneris teica – piedod, nav neviena pretinieka tavā svara kategorijā, taču ir šis 18 gadus vecais puisis, vai vēlies cīnīties pret viņu?"