Video Šilovs: Pierādīju sev, ka varu šeit spēlēt

TVNET Sports
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš sekmīgi šosezon spēlēja Stenlija kausa izciņā, vairojis pārliecību par saviem spēkiem. Viņam izdevies pašam sev pierādīt, ka viņš var spēlēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un palīdzēt komandai izcīnīt uzvaras.

23 gadus vecais Šilovs pirms NHL "play-off" turnīra sākuma bija piesaistīts Vankūveras "Canucks" komandai kā vārtsargs ārkārtas gadījumiem.

"Canucks" pirmais vārtsargs Tačers Demko aizvadīja pirmo "play-off" spēli, taču sezonas turpinājumā traumas dēļ laukumā nevarēja doties.

Nākamās divas spēles bija uzticētas "Canucks" otrajam vārtsargam Keisijam Desmitam, kurš arī iedzīvojās savainojumā.

Šilovs negaidīti tika pie iespējas sevi pierādīt. Latvijas hokejists demonstrēja labu sniegumu, Stenlija kausa izcīņā aizvadot 10 spēles pēc kārtas (piecas uzvaras).

"Man šī bija lieliska iespēja. Es biju trešais vārtsargs, taču pēc trešās spēles turpinājumā spēlēju visus mačus. Iegūt šo pieredzi – tas bija fenomenāli," atzina Šilovs.

"Katru dienu ieguldu ļoti daudz darba, lai kaut ko sasniegtu – uzvarētu spēlēs. Tā ir lieliska sajūta," piebilda Latvijas  hokejists.

Šilovs "play-off" turnīrā aizvadīja vairāk spēļu, nekā viņš nospēlējis regulārajā čempionātā, – piecas iepriekšējā sezonā un četras šosezon.

"Vienmēr ir lietas, kuras var uzlabot. Domāju, ka vārtsargam svarīgs faktors ir psiholoģiskā sagatavotība – saglabāt mieru. Tad ir vieglāk spēlēt." 

Preses konferencē izskanēja salīdzinājums ar kanādiešu vārtsargs Ediu Hilu, kuru pirms diviem gadiem varēja uzskatīt par viduvēju NHL vārtsargu, savukārt pērn viņš kaldināja Vegasas "Golden Knights" triumfu Stenlija kausa izcīņā.

"Centos izmantot šo iespēju, cik bija manos spēkos. Centos palīdzēt komandai uzvarēt. Visi izmisīgi vēlas uzvarēt. Ir jāpaveic viss iespējamais, lai varētu uzvarēt," izvairīgi salīdzinājumu ar Hilu komentēja Šilovs.

"Pierādīju sev, ka varu šeit spēlēt – varu atvairīt metienus svarīgos brīžos, lai palīdzētu komandai uzvarēt. Šis spēles būvēja manu pārliecību nākotnei," norādīja Latvijas hokeja vārtsargs.

Šilovs pēc šis sezonas kļūs par ierobežotu brīvo aģentu. Proti, citas NHL komandas var viņam piedāvāt līgumu, taču "Canucks" saglabā tiesības pagarināt kontraktu ar Latvijas vārtsargu, piedāvājot līdzvērtīgus nosacījumus, kādus galdā liks konkurējošie klubi.

"Canucks" pirmajam vārtsargam Demko, kurš ir Top 3 kandidāts uz sezonas labākā vārtsarga balvu jeb Vezina trofeju, ir ilgtermiņa līgums. Savukārt nomināli otrajam vārtsargam Desmitam beidzas līgums un viņš kļūs par neierobežotu brīvo aģentu.

"Es domāju, ka mēs labi sastrādātos [ar Demko]. Viņš ir pieredzējis vārtsargs. Es no viņa varu daudz mācīties. Centīšos sevi pierādīt no labākās puses, ka varu būt otrais puisis [vārtsargs], kurš var palīdzēt komandai," teica Šilovs.

Jau vēstīts, ka Šilova un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā "Canucks" sērijā ar 3-4 piekāpās Edmontonas "Oilers" komandai, kas sasniedza Rietumu konferences finālu.

Savukārt "play-off" pirmās kārtas sērijā "Canucks" ar 4-2 pārspēja Nešvilas "Predators" komandu, kurai kā trešais vārtsargs ārkārtas situācijai bija piesaistīts latvietis Gustavs Dāvis Grigals.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu