Medijs skaidro, kāpēc Latvijas hokejistiem neatradās vieta reisā no Ostravas uz Rīgu (4)

Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās Pasaules hokeja čempionātā ''Ostravar arēnā'' Ostravā.
Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās Pasaules hokeja čempionātā ''Ostravar arēnā'' Ostravā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Daudzi līdzjutēji cerēja mājup no Ostravas doties vienā lidmašīnā ar hokejistiem – tiešajā reisā no Ostravas uz Rīgu. Tomēr izlase uz Rīgu lidoja no Vīnes, vēsta lsm.lv.

Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs norāda, ka reisā no Ostravas uz Rīgu nebija brīvu vietu.

Pļāvējs neslēpa, ka izlasei bija rezervēts lidojums tikai vienā virzienā – no Rīgas uz Ostravu, bet atpakaļceļā tomēr bija cerēts lidot mājup no Prāgas, kur norisinās čempionāta izšķirošās cīņas.

Reisā no Ostravas izlasei pat nebija pierezervētas vietas, un lidojums no Vīnes bijusi labākā iespēja kopā visai komandai un arī ekipējumam nokļūt Rīgā jau 22. maijā, pastāstīja Pļāvējs.

Savukārt Rīgā izpalika izlases došanās uz sagaidīšanas pasākumu Saeimā, lai gan sākotnēji neoficiāla informācija liecināja, ka tas varētu notikt.

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (Zaļo un Zemnieku savienība) ceturtdien sarunā Latvijas Televīzijā atzina, ka kāds no Saeimas administrācijas darbiniekiem viņas prombūtnes laikā 

varētu būt pārsniedzis pilnvaras un bez akcepta risinājis sarunas par hokeja valstsvienības uzņemšanu.

Mieriņa ir lūgusi noskaidrot, kādēļ tā noticis, bet Saeimas prezidijā sarunu un lēmuma par ieceri sarīkot hokeja izlases sagaidīšanu nav bijis.

Video: Latvijas fani pasakās izlases hokejistiem

Video: Merzļikins uzrunā Latvijas hokeja fanus

Foto: Latvijas hokeja fani pēc spēles ar Amerikas Savienotajām Valstīm

Video: Latvijas hokeja izlases labākie spēlētāji 2024. gada PČ: Gudļevskis, Daugaviņš un Ābols

Video: Hokeja fanu emocijas Rīgā spēles Latvija-ASV laikā

Jau vēstīts, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien pasaules čempionāta pēdējā, septītajā spēlē ar rezultātu 3:6 (0:2, 1:1, 2:3) piekāpās ASV un zaudēja cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, meistarsacīkstes noslēdzot devītajā pozīcijā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu