Itālis Frančesko Banjaja izcīna uzvaru Katalonijas "Grand Prix"

TVNET/LETA
Frančesko Banjaja
Frančesko Banjaja Foto: EPA/Scanpix

Pagājušās sezonas čempions itālis Frančesko Banjaja svētdien bija ātrākais pasaules motošosejas čempionāta Francijas "Grand Prix" posmā, izcīnot trešo uzvaru šosezon.

Banjaja ("Ducati Lenovo") izvirzījās līderpozīcijā 20.aplī, apsteidzot spāni Horhi Martinu ("Prima Pramac"), kurš finišā piekāpās itālim 1,740 sekundes, bet trešais finiša līniju šķērsoja Marks Markess ("Gresini").

Uzreiz ārpus labāko trijnieka palika Aleiss Espargaro ("Aprilia"), piektais bija Fabio di Džannantonio ("Pertamina Enduro VR46"), sestais finišēja Rauls Fernandess ("Trackhouse"), septītajā pozīcijā ierindojās Alekss Markess ("Gresini"), astotais un devītais bija attiecīgi Breds Binders ("Red Bull KTM") un Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha"), kamēr labāko desmitnieku noslēdza Migels Oliveira ("Trackhouse").

Sestdien notikušajā sprinta sacīkstē pirmo vietu izcīnīja Espargaro, kuram sekoja Marks Markess un Pedro Akosta ("Red Bull GasGas").

Pēc sešiem posmiem kopvērtējuma līderis ar 155 punktiem ir Martins, otrais ar 116 punktiem ir Banjaja, bet 114 punktus iekrājis Marks Markess.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēts 21 sacensību posms.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempionu kļuva Banjaja.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu