Pogačars pārliecinoši uzvar "Giro d'Italia" kopvērtējumā

LETA
Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars
Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars Foto: AFP/SCANPIX

Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars svētdien pirmo reizi karjerā triumfēja "Giro d'Italia" kopvērtējumā, kamēr noslēdzošajā posmā ātrākais bija beļģis Tims Merljē.

21. posmā riteņbraucēji mēroja 125 kilometrus Romas apkārtnē, noslēgumā veicot septiņus apļus.

Tuvojoties noslēdzošajiem kilometriem četru vadošo riteņbraucēju pārsvars sāka samazināties un 15 kilometrus līdz finišam peletons atpalika no atrāviena braucējiem tikai desmit sekundes, bet, sākoties noslēdzošajam aplim, peletons jau bija noķēris vadošos braucējus.

Finiša spurtā ātrākais bija Merljē ("Soudal Quick-Step"), tiekot pie trešā uzvarētā posma šī gada "Giro d'Italia", bet otrais finiša līniju šķērsoja itālis Džonatans Milans ("Lidl - Trek"), kurš noslēdzošajā aplī vēl nomainīja velosipēdu un uz brīdi atpalika no peletona apmēram 30 sekundes. Trešo vietu ieņēma austrālietis Keidens Grovss ("Alpecin - Deceuninck").

Lielā grupa distanci veica divās stundās 51 minūtē un 50 sekundēs.

Kopvērtējumā Pogačars (UAE) par deviņām minūtēm un 56 sekundēm apsteidza kolumbieti Danielu Felipi Martinesu ("Bora-hansgrohe"), bet Lielbritānijas pārstāvis Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers") zaudēja desmit minūtes un 24 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

"Giro d'Italia" norisinājās 107.reizi.

Latvijas riteņbraucēji velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ieņēma 31.vietu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu