Lielbārži pēc sezonas trešā posma zaudē līderpozīciju PČ kopvērtējumā

LETA
Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži
Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži Foto: www.fimsidecarcross.com

Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Francijā pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām trešajā posmā ieņēma ceturto vietu.

Lielbārži, kuri uzvarēja sezonas pirmajos divos posmos, sestdien kvalifikācijā bija piektie vienā no divām kvalifikācijas grupām.

Svētdien sacīkšu pirmajā braucienā latvieši finišēja septītajā vietā, kamēr pirmo pozīciju ieņēma Nīderlandes ekipāžā Kūns Hermanss un Bens van den Bogārts, kurai Latvijas sportisti piekāpās minūti un 11,813 sekundes.

Savukārt otrajā braucienā Lielbārži ieņēma ceturto vietu, bet par uzvarētājiem kļuva francūži Kilians un Evans Prunjē. Lielbārži zaudēja francūžiem nepilnas 13 sekundes.

Divu braucienu summā uzvaru svinēja Kilians un Evans Prunjē, otrie bija Hermanss un van den Bogārts, bet labāko trijnieku noslēdza Beļģijas pārstāvji Marvins Vanlušens un Glens Jansens.

Pēc trīs posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi ar 136 punktiem ir Hermanss un van den Bogārts, Lielbārži iekrājuši 131 punktu, trešajā pozīcijā ar 121 punktu atrodas Vanlušens un Jansens.

Šī gada meistarsacīkstēs katras kvalifikācijas grupas piecas ātrākās ekipāžas izcīna papildu punktus sezonas kopvērtējumā.

Šosezon pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām sacensību kalendārā plānoti desmit posmi.

Pērn pasaules čempionāta ekipāžām, aizvadot pirmo savu pilnvērtīgo sezonu, kopvērtējumā Daniels un Bruno Lielbārži ieņēma piekto vietu, bet par čempioniem kļuva beļģis Marvins Vanlušens ar "kantētāju" Nikolā Musē no Francijas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu