Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Vēlos normālu dzīvi." Pasaules Top 10 tenisiste skaidro lēmumu beigt karjeru

ASV tenisiste Daniela Kolinsa
ASV tenisiste Daniela Kolinsa Foto: AFP/SCANPIX

30 gadus vecā ASV tenisiste Daniela Kolinsa patlaban Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules vienspēļu rangā ieņem augsto 10. vietu, taču pēc šīs sezonas viņa plāno noslēgt karjeru.

Kolinsa šogad būtībā aizvada karjerā labāko sezonu. Vienspēļu turnīros viņa izcīnījusi 35 uzvaras un piedzīvojusi 10 zaudējumus.

ASV tenisiste karjerā uzvarējusi četros WTA vienspēļu turnīros, divus no šiem tituliem izcīnot šogad Maiami un Čārlstonā.

WTA mājaslapā publicētā informācija liecina, ka Kolinsa šogad turnīru naudas balvās nopelnījusi 1,8 miljonus ASV dolāru (karjerā kopumā 8,5 miljonus).

"Daudzi ir pārsteigti par manu lēmumu doties pensijā laikā, kad esmu guvusi dažus no lielākajiem panākumiem savā karjerā," tenisiste norādījusi BBC.

"Man ir ļoti svarīgi beigt [karjeru] uz pozitīvas nots," sacīja ASV tenisiste, kurai 13. decembrī paliks 31 gads.

"Viens no maniem lielākajiem mērķiem ārpus tenisa ir ģimenes dibināšana. Tas ir liels pārbaudījums, ja tava karjera balstās uz tavu ķermeni."

Kolinsai ir divas hroniskas slimības – reimatoīdais artrīts un endometrioze. "Tās var ietekmēt auglību – spēju radīt bērnus," uzsvēra ASV tenisiste.

"Man ir maz laika, lai paliktu stāvoklī. Esmu arī introverta – pārsvarā patīk būt mājās," atzina sportiste.

Kolinsa ir priecīga par gūtajiem panākumiem tenisistes karjerā, kas ļāva apceļot pasauli, taču tagad viņa ir gatava jaunai nodaļai savā dzīvē.

"Reizēm ir sāpīgi, ka cilvēki cenšas mani atrunāt no mana lēmuma," pastāstīja Kolinsa, norādot uz cilvēkiem, kas nemēģina izprast, kā tenisiste jūtās.

Pirms pāris dienām Kolinsai preses konferencē uzdeva jautājumu – kas liktu viņai mainīt lēmumu?

"Atkal nācās skaidrot, ka man ir bijušas vairākas operācijas un esmu bijusi vizītē pie daudziem medicīnas profesionāļiem."

Ņemot vērā, ka viņa slimo ar endometriozi, ārsti ieteikuši Kolinsai pēc iespējas ātrāk mēģināt palikt stāvoklī.

"Pieredze rāda, ka lielākā daļa cilvēku nav īpaši iejūtīgi pret citu grūtībām," secināja ASV tenisiste.

Tomēr esot arī daudz cilvēku, kas Kolinsu atbalsta. "Vēlos izveidot labdarības organizāciju, lai palīdzētu sievietēm ar veselības problēmām."

Par savu lēmumu noslēgt karjeru Kolinsa paziņoja šā gada sākumā, taču savam draugam viņa jau pērn teica, ka tenisu spēlēs vēl vienu vai divus gadus.

Amerikāniete arī atzīmē, ka profesionālas tenisistes karjerā daudz jāceļo, tāpēc reti iznākt būt mājās kopā ar ģimeni.

"Esmu izlaidusi kāzas un bēres. Vēlos normālu dzīvi. Vienmēr esmu gribējusi tenisistes karjeru, kas būs īsa, jauka un atmiņās paliekoša."

Kolinsa šobrīd piedalās "Grand Slam" sērijas turnīrā "French Open", kur viņa vienspēļu sacensībās pārvarējusi pirmo kārtu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu