Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Gailītis atstāj "VEF Rīga" galvenā trenera amatu

Jānis Gailītis
Jānis Gailītis Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola čempionvienības "VEF Rīga" galvenā trenera amatu pēc abpusējas vienošanās atstāj komandas ilggadējais vadītājs Jānis Gailītis, vēsta vienība. 

Gailītis kā "VEF Rīga" galvenais treneris izcīnījis septiņus LBL čempiontitulus, 3 Latvijas basketbola Užavas kausus, Latvijas-Igaunijas basketbola līgas (LIBL) čempiontitulu, kā arī sasniedzis TOP 16 kārtu FIBA basketbola Čempionu līgā.

"Milzīgs paldies Jānim par 17 gadiem mūsu organizācijā un viņa ieguldījumu Latvijas basketbolā un kluba attīstībā. Protams, sajūtas ir divējādas, šīs būs lielākās pārmaiņas mūsu komandā pēdējo gadu laikā," norāda "VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs. "Novēlam Jānim Gailītim lielus panākumus, veiksmi un izdošanos turpmākajā trenera karjerā. Esam izvērtējuši dažādus kandidātus galvenā trenera amatam, priekšā mums būs kopīgs un pamatīgs darbs starpsezonā, lai sasniegtu visus komandas mērķus gaidāmajā sezonā. Par komandas jauno galveno treneri informēsim jau drīzumā."

Iepriekš medijos izskanēja informācija, ka Gailītis varētu kļūt par Vācijas bundeslīgas komandas Veisenfelsas "Mitteldeutscher" galveno treneri. 

Gailītis "VEF Rīga" galvenā trenera amatā stājās 2015. gada nogalē, kad tika atbrīvots Karloss Frade.

Gailītis ir viens no Lukas Banki asistentiem Latvijas pieaugušo izlasē. Kā galvenais treneris un asistents viņš strādājis arī Latvijas jaunatnes izlasēs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu