Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Blue Jackets" jaunais ģenerālmenedžeris savulaik centies iemainīt Merzļikinu

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins
Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" jaunais ģenerālmenedžeris Dons Vedels sola izdarīt visu, kas ir viņa spēkos, lai Elvis Merzļikins atsāktu spēlēt iepriekšējā līmenī. Viņš arī atklāja, ka savā iepriekšējā darba vietā centies komandas sastāvam piesaistīt Latvijas vārtsargu.

11 gadus "Blue Jackets" ģenerālmenedžera pienākumus pildīja Jarmo Kekeleinens, kuru februārī atlaida no darba.

Šonedēļ kluba vadību pārņēma Vedels, kurš organizācijā pildīs ģenerālmenedžera un hokeja operāciju prezidenta pienākumus.

Merzļikins savā karjerā NHL aizvadījis piecas sezonas. Pirmajās trijās viņš atvairīja vairāk par 90% metienu, bet pēdējās divās viņa rādītāji bija sliktāki.

Vedels pirms četriem gadiem, kad viņš strādāja Karolīnas "Hurricanes", centies maiņas darījumā iegūt Merzļikinu, taču "Blue Jackets" noraidīja piedāvājumu.

"Mums ir jāizdara viss iespējamais, lai tas strādātu," NHL mājaslapā citēts Vedels, kurš vēlas palīdzēt Merzļikinam atgriezties iepriekšējā līmenī.

"Kad naktī likšu galvu uz spilvena, man jābūt pārliecinātam, ka izdarījām visu iespējamo. Viņš var sargāt vārtus – esmu vērojis viņu gadiem ilgi."

30 gadus vecais Merzļikins ar "Blue Jackets" komandu 2021. gadā vienojās par piecu gadu un 27 miljonu ASV dolāru līgumu.

Merzļikinam kontrakts ir spēkā uz vēl nākamajām trim sezonām, katrā no tām saņemot algu 5,4 miljonus ASV dolāru.

Latvijas hokejists janvārī lika noprast, ka viņš vēlas maiņu uz citu NHL komandu, jo grib "jaunu scenāriju savā karjerā".

"Blue Jackets" iepriekšējās divās sezonās bijusi viena no vājākajām komandām NHL. Pēdējos četrus gadus pēc kārtus Kolumbusa nav spējusi kvalificēties "play-off" turnīram.

65 gadus vecais Vedels iepriekšējos 11 gadus nostrādāja "Hurricanes" komandā, kas pēdējās sešās sezonās sasniedza "play-off" turnīru, bet pirms tam deviņus gadus to nebija paveikusi.

Vedels pēc ilggadīgā darba "Hurricanes" komandā vēlas jaunu pārbaudījumu savā karjerā. 

"Šajā organizācijā ir daudz gudru hokeja cilvēku. Mēs strādāsim visi kopā, lai ikviens Kolumbusā varētu lepoties ar "Blue Jackets" komandu."

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu