Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

UEFA Čempionu līgas fināls ir klāt – "Real" pret "Borussia"

Anglijas izlases un Madrides "Real" komandas zvaigzne futbolists Džūds Belingems
Anglijas izlases un Madrides "Real" komandas zvaigzne futbolists Džūds Belingems Foto: Reuters/ScanPix

Madrides "Real" un Dortmundes "Borussia" futbolisti sestdien Londonā cīnīsies par UEFA Čempionu līgas trofeju. Mačs Vemblija stadionā sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Finālu tiešraidē pārraidīs platforma "Go3".

"Real" klubam izdevies kopā izcīnīt 14 Čempionu līgas titulus, pēdējo reizi triumfējot Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā 2022.gadā, bet pērn Madrides vienība apstājās pusfinālā, zaudējot Mančestras "City".

Savukārt "Borussia" vienīgo Čempionu līgas titulu izcīnījusi 1997.gadā un šosezon sasniedza finālu pirmo reizi kopš 2013.gada.

Abas komandas tikās Čempionu līgas grupu turnīros 2016. un 2017.gadā. 2016.gadā abi mači noslēdzās neizšķirti, bet nākamajā sezonā divas uzvaras ar vienu vārtu starpību svinēja Madrides futbolisti.

"Real" apakšgrupā ieņēma pirmo vietu, visās spēlēs pārspējot "Napoli", "Braga" un Berlīnes "Union". Astotdaļfinālā madridieši apspēlēja "Leipzig" (divu maču summā 2:1), ceturtdaļfinālā izšķirošajā pēcspēles sitienu sērijā ar 4:3 apstādināja pagājušās sezonas čempioni Mančestras "City", bet pusfinālā divu spēļu summā ar 4:3 pārspēja Minhenes "Bayern".

Dortmundes komanda apakšgrupā arī ieņēma pirmo vietu, aiz sevis atstājot Parīzes "Saint-Germain" (PSG), "AC Milan" un Ņūkāslas "United". Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "Borussia" divu spēļu summā ar 3:1 uzvarēja Eindhovenas PSV, ceturtdaļfinālā ar 5:4 bija pārāka pār Madrides "Atletico", bet pusfinālā vēlreiz tikās ar PSG, kuru pārspēja ar 2:0.

Madrides futbolisti izcīnīja Spānijas čempiontitulu, kamēr "Borussia" Vācijas bundeslīgā ierindojās vien piektajā pozīcijā, taču abām komandām nākamsezon ir nodrošināta vieta Čempionu līgas grupu turnīrā.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēja 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu