Pēc Taisona veselības problēmām uz nenoteiktu laiku pārcelta viņa cīņa ar Polu (1)

TVNET/LETA/AP
Maiks Taisons un Džeiks Pols.
Maiks Taisons un Džeiks Pols. Foto: ADAM DAVIS/EPA

Pēc boksera Maika Taisona veselības problēmām pagaidām uz nenoteiktu laiku pārcelta šovasar plānotā viņa cīņa ar Džeiku Polu.

57 gadus vecajam Taisonam un 30 gadus jaunākajam aktierim un "YouTube" zvaigznei Polam cīņa bija jāaizvada 20.jūlijā Ārlingtonā.

Pagājušajā svētdienā lidojumā no Maiami uz Losandželosu Taisonam sākās reibonis un palika slikta dūša. Taisona nometne pēkšņos veselības problēmu saasinājumus skaidroja ar kuņģa čūlu.

Turpmākajās pāris nedēļās Taisons varēs aizvadīt tikai vieglus treniņus, tādējādi uz nenoteiktu laiku pārcelta viņa cīņa ar Polu.

Taisons profesionālajā boksā nav cīnījies kopš 2005.gada, taču regulāri trenējas un, kā liecina sportista publicētie video, ir labā fiziskā formā. 2020.gada novembrī viņš aizvadīja paraugcīņu ar Roju Džounsu junioru.

Taisons karjeras laikā piedalījās 58 profesionālās cīņās, kurās izcīnīja 50 uzvaras, 44 no tām ar nokautu, un cieta sešus zaudējumus. Karjeras pēdējā duelī viņš izstājās cīņā pret Kevinu Makbraidu.

Taisons kļuva par pirmo bokseri vēsturē, kurš apvienoja Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) smagsvaru čempiona jostas, veiksmīgi tās aizstāvot laika periodā no 1987. līdz 1990.gadam.

Pēc piekāpšanās Basteram Duglasam viņš tās zaudēja, bet deviņdesmitajos uz brīdi atguva WBC un WBA jostas. Pēdējo reizi par jostām viņš cīnījās 2002.gadā, kad zaudēja Lenoksam Lūisam.

Pols profesionālajā boksā debitēja 2020.gada vasarā un līdz šim aizvadījis desmit cīņas un izcīnīja deviņas uzvaras, sešas no tām ar noakutu. Līdz šim vienīgais zaudējums piedzīvots pērnā gada februārī pret Tomiju Fjūriju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu