Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Graudiņa/Samoilova "Challenge" turnīrā Polijā cīnīsies par medaļām

Papildināts
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova sestdien sasniedza Polijā notiekošā pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Challenge" turnīra pusfinālu.

Turnīrā ar pirmo numuru izsētās latvietes vispirms "play-off" otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 2-1 (17:21, 21;12, 18:16) uzveica francūzietes Klemensu Vjēru un Alīni Šamero, kuras izliktas ar 18.numuru.

Ceturtdaļfināla spēlē viņu pretinieces bija austrālietes Mariafe del Solara un Talika Klensija, kuras tika pārspētas ar 2-0 (21:14, 21:19). Šim Austrālijas duetam latvietes pirms trīs gadiem zaudēja Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā.

Apakšgrupā Latvijas duets uzvarēja abos mačos un uzreiz iekļuva astotdaļfinālā.

Jau ziņots, ka ceturtdien kvalifikācijas sacensību pirmajā kārtā zaudējumus piedzīvoja Marta Vildere/Kitija Martini-Ādamsone, Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Toms Liepa/Ernests Puškundzis.

Polijā turpinās cīņa par ranga punktiem olimpiskajā atlasē, kas ilgs līdz 9.jūnijam, noskaidrojot 17 labākās komandas gan sievietēm, gan vīriešiem.

Martā Graudiņa/Samoilova Brazīlijā uzvarēja "Challenge" ranga turnīrā Resifē, bet maija sākumā šāda paša ranga sacensībās Braziljā tika līdz astotdaļfinālam. Viņas jau nodrošinājušas dalību Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.

"Pro Beach Tour" rangā pirmās ir "Elite 16" sacensības, otrās - "Challenge", trešās - "Futures" sacensības.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu