Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Jonass izcīna sesto vietu Vācijas "Grand Prix" kvalifikācijā

Latvijas motosportists Pauls Jonass
Latvijas motosportists Pauls Jonass Foto: Publicitātes foto (Bavo Swijgers/@shotbybavo)

Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien bija sestais pasaules motokrosa čempionāta astotā posma - Vācijas "Grand Prix" - kvalifikācijā prestižākās MXGP klases sacensībās.

"Standing Construct Honda" braucējs Jonass pēc pirmā apļa bija sestais, vēlāk atkāpās uz astoto pozīciju, taču līdz finišam atgriezās sestajā vietā. Kvalifikācijā uzvarēja slovēnis Tims Gajsers, kuram sekoja spānis Horhe Prado, trešais bija francūzis Romēns Fevrs, bet priekšā Jonasam bija nīderlandietis Džefrijs Herlingss un šveicietis Žeremī Sīvers.

Sacīkšu braucieni tiks aizvadīti svētdien, bet pēc tam motosportisti dosies uz Ķegumu, kur nākamajā nedēļas posmā cīnīsies sezonas devītajā posmā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 348 punktiem ir Gajsers, kurš par pieciem punktiem apsteidz Prado. Jonass ar 253 punktiem ieņem piekto pozīciju.

8. un 9.jūnijā Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs" norisināsies pasaules čempionāta devītais posms.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā uzvarēja spānis Horhe Prado, aiz sevis atstājot francūzi Romēnu Fevru un šveicieti Žeremī Sīveru, bet Jonass ar vairākiem savainojumiem ierindojās 19.vietā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu