Bijušais NBA basketbolists aicina Izraēlas sportistus nepielaist olimpiskajām spēlēm

TVNET Sports
Tariks Abduls-Vahads
Tariks Abduls-Vahads Foto: Reuters/ScanPix

Savulaik Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējušais Tariks Abduls-Vahads no Francijas uzskata, ka Izraēlas sportistiem nebūtu jāpiedalās 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs. 

Viņš vēlas, lai sportisti vairāk runātu par karu starp Izraēlu un Palestīnu. Abduls-Vahads, kurš ir pirmais Francijas basketbolists NBA, vērsa uzmanību, ka tad, kad Krievija sāka karu Ukrainā, gan šīs valsts, gan Baltkrievijas sportisti tika noņemti no iespējas piedalīties starptautiskās sacensībās. Tagad viņi startē kā neitrāli atlēti. 

Abduls-Vahads NBA spēlēja no 1997. līdz 2003. gadam.

Kādreizējais basketbolists uzskata, ka arī pret Izraēlas sportistiem būtu jāpiemēro sankcijas. Viņš gan nepiemin faktu, ka atšķirībā no Krievijas Izraēla nesāka karu ar Palestīnu, bet reaģēja uz Palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" veikto uzbrukumu pagājušā gada 7. oktobrī, noslepkavojot simtiem izraēliešu.

"Ja vēlas startēt starptautiskās sacensībās, ir jāievēro starptautiskie likumi. Krievija to nedara, tās sportisti tiek noņemti. Taču nebūsim liekulīgi, izturēsimies pret visiem vienādi," portāls "Inside The Games" citē Abdula-Vahada teikto. 

Viņš aicina sportistus runāt par notiekošo sociālajos tīklos un Gazas joslā notiekošo nosauca par genocīdu.

1997. gadā Abdulu-Vahadu Sakramento "Kings" izraudzījās NBA draftā ar 11. numuru. Neilgi pēc tam viņš pievērsās islāmam un nosauca sevi par Tariku Abdulu-Vahadu.

NBA viņš pārstāvēja arī Orlando "Magic", Denveras "Nuggets" un Dalasas "Mavericks". 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu