Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Gailītis trenēs Vācijas komandu Veisenfelsas MBC

Jānis Gailītis
Jānis Gailītis Foto: FIBA.com

Jānis Gailītis nākamsezon trenēs Vācijas basketbola virslīgas komandu Veisenfelsas MBC, pirmdien pavēstīja klubs.

Jau iepriekš tieši Veisenfelsas klubs tika nosaukts kā Gailīša iespējamā nākamā darba vieta.

Klubs ziņo, ka līgums ar 39 gadus veco latvieti ir noslēgts uz vienu sezonu ar iespēju pagarināt sadarbību vēl uz gadu.

Iepriekšējais komandas treneris Bosnijas un Hercegovinas speciālists Predrags Kruničs pēc 2023./24. gada sezonas izpirka divu gadu līguma otro gadu.

Otrā trenera palīga amatu ieņems Kristofers Šreibers, kurš vadīja MBC sadarbības klubu otrajā bundeslīgā Zandersdorfas "BSW Sixers".

Tiek ziņots, ka Gailītis saglabās amatu Latvijas izlasē, paralēli klubam turpinot strādāt Latvijas valstsvienībā.

Gailītis jaunajā darba vietā tiek gaidīts līdz ar treniņu sākumu 7. augustā, bet gadījumā, ja Latvijas izlase kvalificēsies Parīzes olimpiskajām spēlēm, - tas varētu notikt dažas dienas vēlāk.

"Gailītim esam intensīvi sekojuši jau ilgu laiku un pēc Kruniča aiziešanas viņš ātri kļuva par mūsu galveno favorītu uz vakanto vietu," saka komandas menedžeris Martins Geislers.

"Mēs priecājamies iegūt ļoti harizmātisku, panākumu izsalkušu un, neskatoties uz viņa jaunību, panākumiem bagātu un pieredzējušu treneri," piebilst Geislers. "Gailītis ir viens no talantīgākajiem treneriem Baltijas reģionā."

"Pēc tam, kad esmu sasniedzis visu savā dzimtenē Latvijā, priecājos par iespēju strādāt tik spēcīgā līgā kā bundeslīga," saka Gailītis.

Maija beigās "VEF Rīga" paziņoja, ka sadarbība ar Gailīti ir pārtraukta pēc abpusējās vienošanās.

Gailītis "VEF Rīga" galvenā trenera amatā stājās 2015. gada nogalē, kad tika atbrīvots Karloss Frade.

Ar Gailīti komandas vadībā "VEF Rīga" kļuva par septiņkārtēju Latvijas čempioni, izcīnīja Latvijas-Igaunijas basketbola līgas čempionu titulu, kā arī trīs gadus pēc kārtas ir bijusi nepārspēta Latvijas kausa izcīņā.

Kā asistents Gailītis "VEF Rīga" komandā strādāja kopš 2010. gada, kad šajā pašā vienībā noslēdza basketbolista karjeru. Bijušais saspēles vadītājs pārstāvēja arī "ASK Juniors" un "Skonto" komandas.

Gailītis ir viens no Lukas Banki asistentiem Latvijas pieaugušo izlasē. Kā galvenais treneris un asistents viņš ir strādājis arī Latvijas jaunatnes izlasēs.

Iepriekšējā sezonā MBC bundeslīgas pamatturnīrā ar 11 uzvarām 34 spēlēs ieņēma 13. vietu 18 komandu čempionātā, izslēgšanas turnīra spēlēm nekvalificējoties.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu