Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

52 gadus vecais Jāgrs: Man ir Dieva dota dāvana

Jaromīrs Jāgrs
Jaromīrs Jāgrs Foto: AP/Scanpix

Leģendārais čehu hokejists Jaromīrs Jāgrs vēl nedomā noslēgt savu ilgo karjeru. Viņš aktīvi trenējas un neizslēdz iespēju arī nākamsezon doties laukumā sev piederošā Kladno "Rytīrži" kluba rindās Čehijas augstākās līgas čempionātā.

Jāgrs 36 sezonas pēc kārtas guvis vārtus profesionālajā līmenī. Tas ir fenomenāls rādītājs. Viņš nedomā apstāties.

"Esmu sācis trenēties pie personīgā trenera, un mēs ejam pareizajā virzienā. Atbildi saņemsim, kad sezona sāksies. Gribu saprast, vai manā vecumā ir iespējams spēlēt augstākajā līmenī, trenējoties vēl vairāk nekā NHL laikos," portālam "sport.cz" norādīja Jāgrs.

Jāgrs Kladno rindās debitēja 1988./1989. gada sezonā. Divus gadus vēlāk, 1990. gada vasarā, Jāgrs jau pārcēlās uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Pitsburgas "Penguins" un uzreiz kļuva par Stenlija kausa ieguvēju 1991. un 1992. gadā.

Jāgra klubs Kladno, kuru pagājušajā sezonā pārstāvēja arī Latvijas izlases uzbrucējs Eduards Tralmaks, palika pēdējā vietā Čehijas augstākās līgas čempionātā, taču pārspēlēs saglabāja vietu elitē.

"Nav nozīmes, cik tev ir gadu. Ir svarīgi zināt savas robežas. Tas, ka neviens cits ko tādu iepriekš nav darījis, nenozīmē, ka tas ir neiespējami. Kā mans ķermenis ar to tiek galā? Man ir Dieva dota dāvana: mans ķermenis nenogurst, ja gribu, varētu trenēties pat piecas līdz sešas stundas dienā," viņš sacīja.

Jāgrs savas karjeras laikā ieguvis neskaitāmus individuālos apbalvojumus un trofejas. Viņš ir arī olimpiskais un divkārtējs pasaules čempions.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu