Briedim iespēja revanšēties? Usiks pārsteidz ar saviem nākotnes plāniem (3)

TVNET Sports
Latvijas bokseris Mairis Briedis un Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks
Latvijas bokseris Mairis Briedis un Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks apsver domu atgriezties pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), kurā viņš cīnījās iepriekš, savulaik sagādājot Mairim Briedim karjerā pirmo zaudējumu.

Usiks maijā kļuva par neapstrīdamu ("undisputed") pasaules čempionu smagsvaru kategorijā. Decembrī viņam paredzēta revanša cīņa pret britu Taisonu Fjūriju.

Ukrainas bokseris kļuva par pirmo "undisputed" čempionu smagsvaru kategorijā šajā gadsimtā. Šo titulu viņš iepriekš ieguva arī "cruiserweight" divīzijā.

37 gadus vecais Usiks norādījis, ka pēc otrās cīņas ar Fjūriju viņš varētu atgriezties "cruiserweight" svara kategorijā (līdz 90,7 kg).

"Vēlos aizvadīt vairāk cīņu "cruiserweight" kategorijā," ukraiņa sacīto podkāstā "3 Knockdown Rule" citē britu raidsabiedrība BBC.

"Varbūt varu kļūt par neapstrīdamu čempionu "cruiserweight" kategorijā vēl vienu reizi – man ir tāds plāns," atklāja Usiks.

"Kad sāku gatavoties treniņnometnei [smagsvaru], man visu laiku ir jāēd. Man tas ir grūti, man tas nepatīk," atzina ukrainis.

Usiks pirms cīņas ar Fjūriju svēra aptuveni 101,6 kilogramus. Viņam tas bija lielākais svars karjerā.

2018. gada janvārī Usiks uzveica Briedi, sagādājot Latvijas bokserim pirmo zaudējumu karjerā.

Rīgā notikušo cīņu Usiks uzvarēja pēc punktiem. Viens no trim mača tiesnešiem uzskatīja, ka Ukrainas un Latvijas bokseru cīņa noslēgusies neizšķirti 114-114.

Briedis tolaik sagādāja Usikam sīvāko pretestību karjerā, taču vēlāk netika pie revanša cīņas. Ukrainas bokseris pārgāja uz smagsvaru kategoriju.

Nav gan skaidrs, vai Usiks būtu ieinteresēts vēlreiz cīnīties pret Briedi, kurš savos pēdējos divos mačos zaudēja Austrālijas bokserim Džeijam Opetaijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu