Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Porziņģis un Dončičs atskatās uz neizdevušos sadarbību Dalasā

NBA spēlētāji Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs
NBA spēlētāji Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļamerikas mediji pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fināla sērijas iztaujājuši latvieti Kristapu Porziņģi un slovēni Luku Dončiču par neizdevušos sadarbību laikā, kad viņi abi pārstāvēja Dalasas "Mavericks" komandu.

Fināla sērijas pirmā spēle paredzēta plkst. 3.30 pēc Latvijas laika naktī uz piektdienu, 7. jūniju, Porziņģa pārstāvētajai Bostonas "Celtics" savā laukumā uzņemot Dalasas "Mavericks" ar Dončiču priekšgalā. Sērija ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Pirms gaidāmā dueļa Ziemeļamerikas mediji tincinājuši gan Porziņģi, gan Dončiču par viņu kopā spēlēšanu "Mavericks" sastāvā. Latvijas basketbolists Dalasas klubu pārstāvēja nepilnas trīs sezonas no 2019. līdz 2022. gadam, divreiz spēlējot arī "play-off" turnīrā, kur neizdevās pārvarēt pirmo kārtu.

Nesen TV pārraidē "Run It Back" kādreizējais NBA spēlētājs Čendlers Pārsons bijušo komandas biedru attiecības raksturoja kā sliktas. "Dončičam nepatika spēlēt kopā ar Porziņģi – abiem bija reālas domstarpības." Šis apgalvojums pievērsa mediju uzmanību.

"Ne viss no tā [laika] bija slikts. Mums bija labi brīži, mums bija apmierinoši brīži, bet kopumā tas nestrādāja abām pusēm. Tas nebija perfekti," latvieša izteikumus par pavadīto laiku Dalasā citē ESPN.

"Zinu, ka bija baumas, ka ģērbtuvē kaut kas nebija labi. Nekā tāda nebija. Nav nekāda naida vai sarūgtinājuma – domāju, ka ne no viņu puses, un pavisam noteikti ne no manas puses," sacīja Porziņģis.

"Nezinu, kāpēc tā neizdevās," par sadarbību ar Porziņģi sacīja Dončičs. "Mēs abi vēl bijām jauni. Mēs centāmies sadarboties, taču tas neizdevās. Tāpēc dzīvojam tālāk," piebilda Slovēnijas basketbolists.

28 gadus vecais Porziņģis traumas dēļ nav spēlējis piecas nedēļas. Šosezon "play-off" turnīrā četros mačos viņš vidēji atzīmējies ar 12,3 punktiem, 5,0 atlēkušajām bumbām, 1,5 bloķētiem metieniem un 1,3 pārtvertām bumbām.

25 gadus vecais Dončičs šosezon "play-off" turnīrā 17 spēlēs vidēji guvis 28,8 punktus, izcīnījis 9,6 atlēkušās bumbas, izpildījis 8,8 rezultatīvas piespēles un pārtvēris 1,6 bumbas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu