Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Graudiņa/Samoilova turnīrā Čehijā apspēlē pasaules čempiones

Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova ceturtdien Čehijā notiekošā pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Elite 16" turnīra otrajā spēlē pārspēja pasaules čempiones un ranga līderes Eduardu Lisbou/Anu Patrisiju Silvu no Brazīlijas.

Ar astoto numuru Ostravas turnīrā izsētās latvietes guva virsroku ar 2-1 (15:21, 21:18, 15:11) un spēra platu soli pretī iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

Abi dueti guva pa 31 punktam uzbrukumā, latvietes vairāk ar servēm (7/4), bet mazāk blokā (3/4). Graudiņai un Samoilovai par vienu kļūdu mazāk, nekā pretiniecēm (10/11). Graudiņa 22 no 27 punktiem guva uzbrukumā, trīs - blokā, bet vēl divus punktus ar servi. Tikmēr Samoilova deviņu no 14 punktiem guva ar uzbrukumu, bet piecus - ar servi.

Dienas pirmajā mačā Latvijas duets ar 2-1 (21:19, 13:21, 15:11) pārspēja ar 16.numuru izliktās Kimberliju Hildretu un Tīganu van Ganstu no ASV.

Ar divām uzvarām divās spēlēs Graudiņa/Samoilova ir A apakšgrupas līderes. Izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā iekļūs grupu uzvarētājas, bet otro un trešo vietu īpašnieces cīnšiies "play-off" pirmajā kārtā.

Rīt plkst. 13.10 paredzēts mačs pret amerikānietēm Džūliju Skoulzu un Betsi Flintu (9.).

"Pro Beach Tour" rangā pirmās ir "Elite 16" sacensības, otrās - "Challenge", trešās - "Futures" sacensības.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu