Porziņģis komentē traumu: Esmu gatavs laukumā mirt (2)

TVNET Sports

Lai gan Nacionālās basketbola asociācija (NBA) fināla sērijas otrās spēles beigās Kristaps Porziņģis manāmi piekliboja un skrēja lēnāk nekā ierasts, trauma neesot nopietna un pašsajūta pēc mača esot laba, norādīja Latvijas basketbolists.

Porziņģis naktī uz pirmdienu (pēc Latvijas laika) palīdzēja Bostonas "Celtics" komandai izcīnīt otro uzvaru NBA fināla sērijā.

"Celtics" savā laukumā ar rezultātu 105:98 (25:28, 29:23, 29:23, 22:24) uzveica Dalasas "Mavericks", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-0 vadību.

Porziņģis nospēlēja 23 minūtes, guva 12 punktus (2p. 4/4, 3p. 0/3, soda metieni 4/4), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva rezultatīvu piespēli un bloķēja divus metienus.

Kamēr laukumā atradās Latvijas basketbolists, "Celtics" guva par 12 punktiem vairāk nekā pretinieki. Porziņģa +12 bija labākais rādītājs šajā mačā Bostonas komandā.

Porziņģis ceturtās ceturtdaļas vidū pēc darbības aizsardzībā nokrita. Latvijas basketbolists turpinājumā nedaudz piekliboja un skrēja ievērojami lēnāk nekā ierasts. "Celtics" pieprasīja pārtraukumu, un Porziņģis tika nomainīts.

"Jūtos labi. Nedomāju, ka tas ir kas nopietns, bet apskatīsim to [traumu] rīt. Man viss ir un būs labi," pēc mača sarunā ar Bostonā klātesošajiem žurnālistiem sacīja Porziņģis.

Latvijas basketbolists neesot satraucies par traumu. "Es turpināju spēlēt. Spēlēs sakrājas daudz visādu sasitumu. Man viss būs labi."

Porziņģis sākumā šķietami apstiprināja, ka viņš traumējis potīti, taču turpinājumā izvairījās no konkrētas atbildes. "Ja godīgi, es īsti nezinu, kas tas ir, bet būs labi," smaidot norādīja basketbolists.

NBA fināla sērijas pirmā spēle Porziņģim bija atgriešanās laukumā pēc piecu nedēļu pārtraukuma. Viņš iepriekš dziedēja kājas muskuļa traumu, kuras dēļ liepājniekam nācās izlaist 10 mačus pēc kārtas.

"Šodien jutos nedaudz labāk nekā pirmajā mačā. Kaut man bija laba atgriešanās spēle, ir grūti ielekt atpakaļ spēļu ritmā. Domāju, ka šodien paveicu diezgan labu darbu, palīdzot komandai uzvarēt."

Porziņģis nedomā, ka būtu atsvaidzinājis kājas muskuļa traumu. "Ir acīmredzams, ka kaut kas notika. Taču tagad ir pāris brīvas dienas. Ticiet man, mēs izdarīsim visu, ko varam, lai es būtu atpakaļ un labi kustētos."

Lai gan Porziņģis mača beigās manāmi piekliboja, viņš apgalvoja, ka neesot bijis grūti turpināt spēlēt.

"Esmu gatavs laukumā mirt, ja tas vajadzīgs. Turpināju spēlēt, taču nedaudz biju ierobežots kustībās, tāpēc bija prātīgi laist laukumā Elu [Horfordu], lai viņš noslēgtu spēli." 

Sērijas trešā spēle risināsies Dalasā (plkst. 3.30 pēc Latvijas laika naktī uz ceturtdienu, 13. jūniju).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu