Mūžībā devies ilggadējs LTV žurnālists un sporta komentētājs Edvīns Dāvidsons

TVNET Sports
Ilggadējais Latvijas Televīzijas žurnālists Edvīns Dāvidsons ar saņemto Triju Zvaigžņu ordeni par izcilu mūža ieguldījumu televīzijas žurnālista darbā un Latvijas sabiedrības labā.
Ilggadējais Latvijas Televīzijas žurnālists Edvīns Dāvidsons ar saņemto Triju Zvaigžņu ordeni par izcilu mūža ieguldījumu televīzijas žurnālista darbā un Latvijas sabiedrības labā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Mūžībā devies ilggadējs Latvijas Televīzijas sporta žurnālists un komentētājs Edvīns Dāvidsons, ziņo LTV Ziņu Dienests.

Savos karjeras pirmajos 13 gados Dāvidsons veidoja sižetus "Panorāmā", tostarp arī par rūpniecību. 

1976. gadā viņš pievērsās sporta ziņu sižetiem, kas arvien palikuši daudzu skatītāju atmiņās. Dāvidsons ir bijis liecinieks dažādu tehnoloģiju nomaiņai, bet vienmēr sagabāja patiesu interesi par sportu un tā nepārtraukto dažādību.

Dāvidsona novēlējums jaunajiem žurnālistiem: "Es novēlētu, protams, patriotismu sevī. Rast tādu pieeju skatītājam, lai tas patriotisms izstaro arī no ekrāna. Lai tie, kas drusciņ svārstās, šaubās un atceras padomijas laikus, redz, tolaik bija par velti tas un tas, bet padomā – par kādu cenu un kāpēc tas tā bija! Un tas ir mans galvenais novēlējums, lai jaunie žurnālisti, kuri, manuprāt, strādā ļoti aktīvi, interesanti – ja jau es skatos joprojām “Panorāmu”, tas ir apliecinājums – lai viņi prastu iedarboties uz skatītāju ar to savu iekšējo saturu, kas ir viņos. Lai sižeti un attieksme iedarbotos tikpat sekmīgi arī uz skatītājiem!"

Par mūža ieguldījumu darbā 2018. gadā Dāvidsons tika apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu