Pasaules labākā tenisiste poliete Iga Švjonteka "French Open" demonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu, ja neskaita vienu spēli, kad atradās tuvu tam, lai prestižo turnīru noslēgtu negaidīti priekšlaicīgi.

WTA reitinga līderes sejā bija jaušams satraukums. Viņa slaucīja sviedrus un mēģināja saprast, ko dara nepareizi. Tas bija otrās kārtas mačā.

Pirmo setu pret kādreizējo pirmo raketi Naomi Osaku Švjonteka uzvarēja ar 7-6, bet otro zaudēja bez ierunām - 1-6. Trešajā viņa nonāca iedzinējas lomā ar 2-5 un šķita, ka ir tuvu zaudējumam turnīra pirmajā nedēļā. Osaka ieguva mačbumbu, bet Švjonteka nepadevās. Viņa saņēmās un turpinājumā uzvarēja visos atlikušajos geimos, svinot uzvaru ar 7-5. Sasniedza trešo kārtu un pusotru nedēļu vēlāk trešo reizi pēc kārtas Parīzē tika kronēta par prestižā "French Open" uzvarētāju.

"Pēc šādas atspēlēšanās sajutu, ka vienmēr ir jātic sev, ka varu atrast savu spēli arī situācijās, kad nekas neiznāk un tikai atdodu bumbas pretiniecei. Cenšanās vienmēr ir labākais risinājums. Neko nenožēlosiet," pēc spēles norādīja Švjonteka, kura Francijas atklātajā čempionātā kopumā uzvarējusi četras reizes.

Iga Švjonteka

Dzimusi: 2001. gada 31. maijā

Valsts: Polija

Augums: 176 cm

WTA turnīru tituli: 22

"Grand Slam" turnīru tituli: Francijā - 2020., 2022., 2023., 2024.; "US Open" 2022. gadā.

Veids, kā 23 gadus vecā Polijas tenisa zvaigzne noslēdza trešo setu pret Osaku, bija vairāk nekā iespaidīgs. Nākamajās piecās spēlēs "Roland Garros" kortos Švjonteka savām pretiniecēm neatstāja nekādas cerības. Visas uzvaras tika izcīnītas ļoti pārliecinoši. Arī fināls izvērsās par viena aktiera uznācienu - ar 6-2, 6-1 tika pārspēta itāliete Jasmīne Paolīni...