"Celtics" nāk klajā ar informāciju par Porziņģa traumu (2)

TVNET/LETA
Papildināts 22:46, 11. jūnijs, 2024
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa dalība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas turpinājumā tiks pārvērtēta katru dienu, otrdien paziņoja latvieša pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda, kuras galvenais treneris Džo Mazulla latvieša savainojumu vērtē kā nopietnu.

Iepriekšējā spēlē Porziņģis guva traumu, kā rezultātā izmežģīja kreisās kājas stilba kaula aizmugurējo saiti, ziņo "Celtics". Šī trauma nav saistīta ar iepriekš ārstēto labās kājas ikra savainojumu.

Pēc konsultācijām ar daudziem speciālistiem par šo reto savainojumu, viņa pieejamība nākamajām spēlēm tiks pārvērtēta katru dienu.

ASV mediji ziņo, ka Mazulla šo savainojumu vērtē kā nopietnu. "Viņš dara visu, lai atkal varētu spēlēt," teicis Mazulla.

Pats Porziņģis sarunā ar žurnālistiem norādīja, ka sērijas trešajā mačā nedosies laukumā, ja vien viņam to liegs "Celtics" ārsti. "Darīšu visu, lai rītdien būtu laukumā. Nekas mani neapturēs, izņemot, ja man teiks, ka nedrīkstu spēlēt," stāstīja Porziņģis.

Tāpat latviešu basketbolists atcerējās epizodi, kurā guva traumu sērijas otrajā mačā. "Centos cīnīties par atlēkušo bumbu un uzgrūdos Derekam Laivlijam. Sadūrāmies ar ceļgaliem un kaut kas notika. Pēc tam vēl kādu laiciņu spēlēju, taču uz beigām manas kustības tika ietekmētas. Džo mani nomainīja," skaidroja Porziņģis.

Tikmēr ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis, atsaucoties uz avotiem komandā, sociālās tīklošanās vietnē "X" raksta, ka pagaidām nekas neliecina, ka Porziņģim netiks ļauts mēģināt piedalīties mačā.

"Celtics" trešdien aizvadīs NBA finālsērijas trešo maču, viesojoties pie Dalasas "Mavericks".

Sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-0 vadībā ir "Celtics", kas uzvarēja abās mājas spēlēs ar 107:89 un 105:98.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu