Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Zībarts atgriežas "TTT Rīga" galvenā trenera amatā

Mārtiņš Zībarts
Mārtiņš Zībarts Foto: Publicitātes foto

Latvijas sieviešu basketbola vienību "TTT Rīga" vadīs Mārtiņš Zībarts, ceturtdien pavēstīja Latvijas čempionvienība.

Zībarts atgriezīsies "TTT Rīga" galvenā trenera amatā pēc četru gadu pārtraukuma. Viņam treneru kolektīvā pievienosies Aigars Nerips.

"Esam veiksmīgi pabeiguši četru gadu posmu galvenā trenera Mārtiņa Gulbja vadībā un gatavi doties tālāk, koncentrējoties jauniem izaicinājumiem. Ar trenera Zībarta darbu saistās panākumiem bagāts posms "TTT Rīga" vēsturē," teica "TTT Rīga" priekšsēdētājs Juris Švanders.

"Esam priecīgi par panākto vienošanos un kopīgo izpratni par diviem vienlīdz svarīgiem mērķiem - veicināt Latvijas valstsvienības spēlētāju un tuvāko rezervju sportiskās meistarības izaugsmi un sekmīgi startēt gan Latvijas un Baltijas līgās, gan Eiropas kausa izcīņā," viņš turpināja.

Zībarts izcēla, ka "TTT Rīga" nākamā sezona būs sarežģīta, jo būs no jauna jāveido komandas kodols un komanda centīsies piesaistīt Latvijas basketbolistes.

Viņš iepriekš vadīja "TTT Rīga" no 2018. līdz 2020.gadam. Zībarta vadībā komanda iekļuva Eirolīgā, kur 2019.gada sezonā sasniedza ceturtdaļfinālu, kā arī trīs reizes izcīnīja Latvijas čempionu titulu, vienu reizi uzvarēja Latvijas - Igaunijas līgā un divas reizes - Baltijas Sieviešu basketbola līgā.

Aizvadītajā sezonā Zībarts strādāja Ķīnā, bet pirms tam divas sezonas bija Grieķijas kluba Pirejas "Olympiacos" galvenais treneris, palīdzot klubam kļūt par valsts čempioniem.

Trenera karjeru speciālists uzsāka vīriešu komandā Rīgas "Barons" kā asistents 2006.gadā, bet 2009.gadā kļuva par vienības galveno treneri un izcīnīja LBL čempionu titulu 2010.gadā.

Karjeras turpinājumā Zībarts vadīja "Ventspils" vienību, bija Krievijas klubu Vladivostokas "Spartak-Primorye" un Sanktpēterburgas "Spartak" galveno treneru asistents, bet 2014.gadā pievienojās Krievijas sieviešu kluba Kurskas "Dinamo" treneru korpusam.

No 2015.līdz 2019.gadam Zībarts vadīja Latvijas sieviešu izlasi, kā arī no 2021. līdz 2023.gadam strādāja kā Neripa asistents Latvijas U-20 sieviešu izlasē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu