Video Ndojam "hat-trick" astoņās minūtēs graujošā "Valmieras" uzvarā (1)

"Valmieras" futbolisti
"Valmieras" futbolisti Foto: Jānis Līgats

Aliuāns Ndojs piektdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas otrā apļa pēdējās kārtas pirmajā spēlē astoņās minūtēs guva trīs vārtus un kopā izcēlās ar četriem precīziem sitieniem, "Valmiera" komandai galvenā trenera Gata Kalniņa debijā mājās ar 6:1 (6:0) sagraujot "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Pa reizei viesus pārspēja Meisa Diops un Žeremī Porsāns-Klemente, bet trīs vārtu guvumos asistēja Emīls Birka.

No astotās līdz 16. minūtei Ndojs trīsreiz raidīja bumbu Tukuma vienības vārtos. Pirmās divas reizes viņš bija precīzs pēc Birkas centrējumiem, bet trešo reizi izcēlās, kad viņam asistēja Maksims Toņiševs.

20. minūtē pēc Birkas piespēles ar galvu vārtos bumbu sita Diops, bet piecas minūtes vēlāk pēc Lūkasa Vapnes soda sitiena 5:0 panāca Porsāns-Klemente. Puslaika otrajā pusē, 35. minūtē, pēc Diopa piespēles no labās malas Ndojs bija vēlreiz precīzs ar galvu.

Tukuma futbolisti guva vienīgos vārtus 70.minūtē, kad pirmais pie "Valmieras" vārtsarga atsistās bumbas bija Kristaps Kārlis Krieviņš, kurš to ar spēcīgu sitienu nogādāja mājinieku vārtos.

Valmieriešiem virslīgā ir sešu uzvaru sērija un desmit nezaudēti mači pēc kārtas. Spītējot atņemtajiem trīs punktiem un zaudētajai Eirokausu licencei, vidzemnieki nostiprinājušies trešajā pozīcijā. Jūnijā komandā notika treneru maiņa un pienākumus no Jurģa Kalna pārņēma Kalniņš. Tukumniekiem turpretī ir četru zaudējumu sērija un neuzvarētas septiņas spēles pēc kārtas.

Sestdien 18. kārtas turpinājumā "Liepāja" mājās cīnīsies ar "Daugavpili". Svētdien vispirms "Grobiņa"/LFS Liepājā spēkosies ar "Jelgavu", pēc tam Rīgā būs "Audas" un "Metta" duelis, bet šīs sezonas ekvators tiks sasniegts ar RFS un "Riga" derbiju "LNK Sporta parks" laukumā.

Līdere ar 43 punktiem 17 spēlēs ir RFS, 38 punkti ir "Riga" komandai, 36 punkti 18 mačos - "Valmierai", 27 punkti - "Daugavpilij", 22 punkti - "Audai" un 18 punkti - "Tukums 2000"/"Telms" komandai. 16 punktus ir sakrājusi "Metta", 14 punkti ir "Liepājai", 13 punkti - "Grobiņai"/LFS, bet 12 punkti - "Jelgavai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu