Ābols paraksta viena gada līgumu ar NHL komandu "Flyers"

LETA
Papildināts 19:15, 15. jūnijs, 2024
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Rodrigo Ābols sniedz interviju Rīgas lidostā pēc atgriešanās no Pasauļes hokeja čempionāta Čehijas pilsētā Ostravā, kur iegūta 9. vieta.
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Rodrigo Ābols sniedz interviju Rīgas lidostā pēc atgriešanās no Pasauļes hokeja čempionāta Čehijas pilsētā Ostravā, kur iegūta 9. vieta. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols parakstījis viena gada līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Filadelfijas "Flyers", vēsta klubs.

Ar 28 gadus veco latviešu centra uzbrucēju noslēgta divvirzienu līgums par 775 000 ASV dolāru sezonā.

Iepriekšējās četras sezonas Ābols pavadīja Zviedrijā, pirmajās trīs spēlējot "Orebro" rindās, bet 2023./2024.gada sezonā pārstāvot Engelholmas "Rogle". Šajā sezonā "Rogle" vienībā viņš 50 mačos guva 14 vārtus un atdeva 12 rezultatīvas piespēles.

"Orebro" komandā Ābols spēlēja arī pirms atgriešanās Ziemeļamerikā. Kopumā Zviedrijas meistarsacīkstēs latvietis 266 mačos guvis 85 vārtus un atdevis 78 rezultatīvas piespēles.

Ābolu 2016.gada NHL draftā ar 184.numuru izraudzījās Vankūveras "Canucks", bet pasaulē spēcīgākajā līgā viņš līdz šim nav spēlējis. NHL viņš bija arī Floridas "Panthers" paspārnē, taču spēlēja tikai Amerikas Hokeja līgā (AHL), 36 cīņās iekrājot 7+16.

Ziemeļamerikā Ābols spēlējis arī ECHL turnīrā un Kanādas junioru līgās, bet NHL viņš nav debitējis. Karjeras laikā viņš pārstāvējis arī Rīgas "Dinamo" un Krievijas Jaunatnes hokeja līgas komandu "Rīga".

Latvijas izlasi Ābols pārstāvējis astoņos pasaules čempionātos, pērn izcīnot bronzu, un 2022.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

"Flyers" aizvadītajā sezonā ieņēma 11.vietu Austrumu konferencē un Stenlija kausam nekvalificējās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu