Latvijas U-20 basketbolisti pārbaudes mačā uzvar gruzīnus

LETA
Foto: Schutterstock.com

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase sestdien pārbaudes mačā ar rezultātu 82:67 (20:19, 14:20, 26:15, 22:13) pārspēja vienaudžus no Gruzijas.

Latviešiem Kristofers Karlsons atzīmējās ar 19 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, Armands Gailišs guva 11 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un bloķēja trīs metienus, Dāvim Ozerma bija 15 punkti un sešas atlēkušās bumbas, bet Rūdolfam Švītīņam - 13 punkti.

Gruzīniem 17 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles bija "Rīgas Zeļļos" spēlējušajam Giorgi Nacvlišvili, bet 16+9 iekrāja Giorgi Sulaberidze.

Svētdienas abas izlases aizvadīs vēl vienu pārbaudes maču.

Latvijas U-20 izlases kandidāti galvenā trenera Ainara Bagatska vadībā pirmdien sāka gatavoties Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīram, kas no 12. līdz 21.jūlijam notiks Rumānijas pilsētā Pitešti.

Sagatavošanās posmā paredzētas septiņas pārbaudes spēles: 15. un 16.jūnijā ar Gruzijas U-20 izlasi, 20. un 21.jūnijā ar Lietuvas komandu, 29. un 30.jūnijā ar Ukrainas U-20 izlasi un 6.jūlijā ar Igaunijas vienību (visas - Rīgas 49. vidusskolas zālē).

Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīra pirmajā posmā Latvijas komandas pretinieki būs Horvātijas, Somijas, Slovākijas un Šveices basketbolisti. Divas labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par ceļazīmēm uz A divīziju.

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Kristofers Karlsons, Armands Gailišs (abi - "Valmiera Glass"/ViA), Edvards Egle, Rūdolfs Švītiņš (abi - "Latvijas Universitāte"), Roberts Vēveris (RSU/"VEF Rīga"), Rihards Berkolds ("Rīgas Zeļļi"), Francis Neilands (LU/"BS Rīga"), Dāvis Ozers ("Ventspils"), Jēkabs Kapustāns, Ralfs Tumaševs (abi - BS "Ogre"), Ernests Ločmelis (Austrumfloridas koledža, NCAA), Kristaps Soldatenoks ("Liepāja"), Jānis Jīnemanis ("Gottingen", Vācija), Pēteris Pinnis ("VEF Rīga"), Andrejs Silčonoks (Toronto Metropolitēna universitāte, Kanāda).

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu