Latvijas pludmales volejbola vīriešu izlase Jūrmalā iekļūst Olimpisko spēļu kvalifikācijas pusfinālā

TVNET
Foto: Renārs Koris

Latvijas valstsvienība ceturtdaļfinālā ar 2-1 pieveica Vāciju un svētdien pusfinālā tiksies ar Austriju. Tā kā Vācijas izlases otrais parisi Pauls Hennings/Bennets Ponevacs nevarēja doties laukumā traumas dēļ, Ardim Danielam Bedrītim/Artūram Rinkevičam tika piešķirta tehniskā uzvara.

Otrajā cīņā Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots ar 1-2 (21:16, 15:21, 13:15) zaudēja duetam Lukass Pfrečšners/Svens Vinters. Pirmajā setā tikai pašā sākumā vadībā pabija vācieši. Toties viņi atspēlējās no 3:6, panākot 10:10 un 16:16. Pēdējos piecus punktus setā guva latvieši, vāciešiem setā pieļaujot daudz savu kļūdu.

Foto: Renārs Koris

Otrajā setā vācieši kļūdījās mazāk, serves vērsa pret Fokerotu, panāca 8:4 vadību un setu pēc Vintera māņu sitiena uzvarēja ar 21:15. Trešais sets norisinājās līdzīgā cīņā, 15:13 uzvaru vāciešiem izcīnot pēc Vintera uzbrukuma.

Foto: Renārs Koris

Arī “zelta” setā laukumā devās Pļaviņš/Fokerots un Pfrečšners/Vinters. Seta sākumā pēc labas darbības aizsardzībā 2:0 panāca Pļaviņš. Pēc Vintera māņu sitiena bumba lidoja pāri laukumam, rezultātam kļūstot 5:1 un vāciešiem pieprasot pārtraukumu. Pēc vēl viena Vintera sitiena Latvijas duets panāca jau 7:2. Vācijas duets atbildēja ar diviem “eisiem” – 8:6 Pļaviņa un Fokerota labā, bet Fokerots ar bloku panāca 10:6. Pēdējo četru punktu izspēlē uzvarēja Latvija un pēc Vintera uzbrukuma autā svinēja panākumu ar 15:9.

Foto: Renārs Koris

“Lieliski uzvarēt komandu, kas reitingā ir augstāk un vēl tik svarīgā turnīrā. Paldies par uzticību, ka mums ļāva šo zelta setu spēlēt, esam priecīgi. Viss, kas neizdevās spēlē, tagad notika Zelta setā. Prieks, ka mājās paveicās, savi atbalstītāji, savas sienas – tā tam ir jābūt un cerams, ka tā būs arī rīt. Kad tribīnes bļauj un pretinieks kļūdās servē, tas ir mūsu skatītāju nopelns. Pretim būs spēcīga komanda, kas uzvarēja Poliju, viegli nebūs, austrieši ir favorīti. Jāturpina mierīgi un gudri spēlēt, nekur nelauzties, ja būs lemts, tad tos punktus paņemsim un uzvarēsim. Ar spēku lauzties pret pasaules līmeņa komandām nav nepieciešams. Šī spēle jāaizmirst un rītdienai jāgatavojas no nulles. Jābūt mieram, jo pretinieki ir nopietni,” Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots.

Citās ceturtdaļfināla cīņās Austrija ar 2-0 pārspēja Poliju, Francija ar 2-0 apspēlēja Beļģiju, bet Portugāle pēc “zelta” seta ar 2-1 pieveica Norvēģiju. Otrā pusfinālā tiksies Francija un Portugāle. Svētdien vīriešu izlases aizvadīs arī finālu.

Sieviešu izlasēm Latvijas valstsvienība ceturtdaļfinālā neiekļuva, bet pusfinālos sestdien Čehija ar 2-0 uzvarēja Itāliju un finālā tiksies ar Nīderlandi, kas pēc “zelta” seta ar 2-1 pieveica Austriju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu