Noskaties "Panthers" hokejisti Stenlija kausa finālsērijā piedzīvo pirmo zaudējumu

TVNET/LETA
Foto: USA TODAY Sports via Reuters Connect

Floridas "Panthers" komanda bez latviešu aizsarga Uvja Jāņa Balinska pieteikumā sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā pēc trīs panākumiem piedzīvoja pirmo neveiksmi.

"Panthers" viesos ar 1:8 (1:3, 0:3, 0:2) zaudēja Edmontonas "Oilers". Sērijā līdz četrām uzvarām Floridas komanda saglabā vadību ar 3-1.

Pēc spēlētām trīs minūtēm laukuma saimniekus mazākumā izvirzīja vadībā Matīass Janmarks, bet nepilnas piecas minūtes vēlāk pārsvaru dubultoja Ādams Henriks. "Panthers" atbildēja ar Vladimira Tarasenko vārtu guvumu, bet nedaudz vairāk kā piecas minūtes līdz pirmās trešdaļas beigām "Oilers" divu vārtu pārsvaru atjaunoja Dilans Holovejs.

Otrajā periodā "Panthers" vārtos ripu raidīja Konors Makdeivids, Darnels Nērss, un Raiens Ņūdžents-Hopkinss, bet noslēdzošajā trešdaļā ar precīziem metieniem izcēlās Holovejs un Raiens Makleods, palīdzot "Oilers" tikt pie graujoša panākuma.

Makdeivids, kurš maču noslēdza ar četriem (1+3) rezultativitātes punktiem, šosezon Stenlija kausa izcīņā iekrājis 32 rezultatīvas piespēles, labojot Veina Grecka rekordu, kas tika sasniegts 1988.gada Stenlija kausa izcīņā.

Sērijas piektais mačs norisināsies Sanraizā 18.jūnijā, bet, ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās paredzētas 21.jūnijā Edmontonā un 24.jūnijā Sanraizā. Visu spēļu sākums plkst.3 pēc Latvijas laika.

NHL debitants Balinskis Stenlija kausā nav spēlējis.

"Panthers" komanda līdz šim divreiz spēlējusi NHL finālos un abos zaudējusi, kā 1996.gadā Kolorādo "Avalanche", tā pērn Vegasas "Golden Knights". Šajos gados par Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Sandis Ozoliņš un Teodors Bļugers, kuri vienīgie no latviešiem cēluši virs galvas hokeja prestižāko trofeju.

Pieckārtējā Stenlija kausa ieguvēja "Oilers" finālu sasniegusi astoto reizi vēsturē un pirmo reizi kopš 2006.gada. Edmontonieši piecreiz Stenlija kausā uzvarēja no 1984. līdz 1990.gadam, pirmos četrus titulus izcīnot ar Veinu Grecki sastāvā.

"Panthers" pamatturnīrā ieņēma trešo vietu Austrumu konferencē un ceļā uz finālu pārspēja Tampabejas "Lightning" (4-1), Bostonas "Bruins" (4-2) un regulārā turnīra uzvarētāju Ņujorkas "Rangers" (4-2). "Oilers" sezonu sāka ar neveiksmju joslu, 12 mačos tiekot tikai pie divām uzvarām, taču pēc tam sākās augšupeja un edmontonieši aizcīnījās līdz piektajai vietai Rietumos, "play-off" pārspējot Losandželosas "Kings" (4-1), Artūra Šilova un Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks" (4-3) un Dalasas "Stars" (4-2).

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa finālā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu