Latvijas regbistiem pirmā vieta Eiropas čempionāta trofejas divīzijas pirmajā posmā

TVNET/LETA
Regbija kluba "Livonia" bumba.
Regbija kluba "Livonia" bumba. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu regbija izlase svētdien Zagrebā Eiropas čempionātā trofejas divīzijas pirmajā posmā izcīnīja pirmo vietu, kamēr Latvijas sieviešu regbija izlase turnīru noslēdza ceturtajā pozīcijā.

Apakšgrupā latvieši ar 21:19 pārspēja Moldovu, ar 31:12 guva panākumu pār Izraēlu un ar 14:19 piekāpās Zviedrijai, ieņemot otro vietu C apakšgrupā.

Ceturtdaļfinālā Latvija ar 21:15 guva panākumu pār Šveici un pusfinālā ar 7:5 uzvarēja Zviedriju.

Izšķirošajā mačā Latvijas regbisti ar 28:19 pārspēja Čehiju, nodrošinot uzvaru turnīrā. Ar diviem piezemējumiem izcēlās Dāvis Jansons un Ivo Kapiņš, bet trīs veiksmīgi realizācijas sitieni padevās Robertam Džo Davidsonam.

Savukārt Latvijas regbistes apakšgrupā ar 19:7 uzvarēja Andoru, ar 10:19 piekāpās Austrijai un ar 0:21 zaudēja Zviedrijai, apakšgrupā latvietēm ieņemot otro pozīciju.

Ceturtdaļfinālā Latvija ar 17:7 apspēlēja Somiju, bet pusfinālā ar 0:26 piedzīvoja sagrāvi pret Gruziju, kam sekoja arī zaudējums cīņā par trešo vietu, ar 12:19 atzīstot Dānijas pārākumu. Noslēdzošajā mačā piezemējumus veica Hanna Neilande un Sandra Lihovida, kurai arī padevās realizācijas sitiens.

Eiropas čempionāta trofejas divīzijas otrais posms no 12.līdz 14.jūlijam norisināsies Budapeštā.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu