Lielbārži uzvar piektajā posmā un nostiprinās PČ kopvērtējuma līderpozīcijā

LETA
Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži
Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži Foto: /www.fimsidecarcross.com

Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Polijā pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām piektajā posmā izcīnīja uzvaru, palielinot savu pārsvaru kopvērtējumā.

Sacīkšu pirmajā braucienā Lielbārži tika pie drošas uzvaras, apsteidzot otrās vietas ieguvējus beļģus Marvinu Vanlušenu un Glenu Jansenu par 13,254 sekundēm. Trešie pirmajā braucienā bija austrieši Benjamins Veiss un Patriks Šnaiders.

Otrajā braucienā Lielbārži finišu sasniedza pirmie, tuvākos sekotājus Nīderlandes pārstāvjus Kūnu Hermansu un Benu van den Bogārtu pārspējot par 8,192 sekundēm. Labāko trijnieku noslēdza Lielbritānijas ekipāža Brets Vilkinsons/Džo Milārds.

Divu braucienu summā Lielbārži tika pie 50 punktiem, bet otro vietu posmā ar 38 punktiem ieņēma Hermanss un van den Bogārts.

Pēc pieciem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi ar 224 punktiem ir Lielbārži. Par 18 punktiem mazāk ir punkti mazāk ir Vanlušenam un Jansenam, bet trešā ar 184 punktiem ir francūžu Kilians un Evana Prunjē ekipāža.

Lielbārži uzvarēja sezonas pirmajos divos posmos, trešajā posmā finišēja ceturtajā vietā, bet ceturtajā posmā kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Šī gada meistarsacīkstēs katras kvalifikācijas grupas piecas ātrākās ekipāžas izcīna papildu punktus sezonas kopvērtējumā.

Šosezon pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām sacensību kalendārā plānoti desmit posmi.

Pērn, aizvadot pirmo savu pilnvērtīgo sezonu pasaules čempionātā, Daniels un Bruno Lielbārži kopvērtējumā ieņēma piekto vietu, bet par čempioniem kļuva beļģis Marvins Vanlušens ar "kantētāju" Nikolā Musē no Francijas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu