Video Kāda situācija ar Porziņģi un viņa dalību NBA finālā?

TVNET Sports
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Lai arī Kristaps Porziņģis iepriekš solīja, ka viņš vēl Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālā atgriezīsies laukumā, pagaidām situācija ir neskaidra.

Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda naktī uz otrdienu pl. 3.30 pēc Latvijas laika savā laukumā aizvadīs fināla piekto spēli pret Dalasas "Mavericks". Šajā mačā Bostonai ir iespēja nodrošināt čempiontitulu, jo sērijā ar 3-1 priekšā ir "Celtics". 

Latvijas basketbolista došanās laukumā pagaidām ir neskaidra. 

NBA izslēgšanas spēļu sākumā latvietis savainoja labās kājas ikra muskuli. Viņš izlaida vairāk nekā mēnesi un atgriezās NBA finālsērijas pirmajā spēlē. Porziņģis guva 20 punktus un palīdzēja "Celtics" pieveikt "Mavericks" (107:89).

Arī otrajā spēlē latvietis rādīja spilgtu sniegumu un palīdzēja komandai svinēt panākumu (105:98). Tomēr Porziņģis arī satraumēja kreisās kājas stilba kaula aizmugurējo saiti un izlaida finālsērijas trešo maču. Grūtā spēlē "Celtics" izcīnīja uzvaru (106:99).

Lai arī Porziņģis tika pieteiks uz ceturto tikšanos ar "Mavericks", viņš nedevās laukumā. Komanda tikmēr neizmantoja izdevību noslēgt finālsēriju un cieta smagu zaudējumu (84:122).

"Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla pirms piektās spēles norādīja, ka gadījumā, ja būs nepieciešamība, latvietis laukumā pavadīs ierobežotas minūtes.

Porziņģis piedalās komandas treniņos, bet viņa darbības aprobežojas ar metieniem pa grozu. Laukumā viņš kustas maz, lēnām un, ļoti iespējams, kājā izjūt diskomfortu. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu