Video "Ghetto Games" aicinājumam atsaukusies kompānija, kas uzstādīs skaņas mērīšanas ierīces Grīziņkalnā (2)

TVNET/LETA
"Ghetto Games"
"Ghetto Games" Foto: Publicitātes foto

Ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" aicinājumam palīdzēt atsaukusies "Adventum Tech" kompānija, kas Grīziņkalnā uzstādīs skaņas mērīšanas ierīces, vēsta "Ghetto Games".

"Mēs nākam ar risinājumu, lai visiem būtu skaidrs un saprotams, kādā skaņas apmērā "Ghetto Games" darbojas Grīziņkalnā. Oficiālas skaņas mērīšanas ierīces ļaus objektīvi izvērtēt skaņas līmeni pasākumu laikā," savā "X" kontā norādījusi "Ghetto Games".

Paziņojumā publicēts arī video, kurā "Adventum Tech" vadītājs Ņikita Gorbatko apgalvo, ka uzstādītās ierīces ļaus 24 stundas diennaktī monitorēt skaņas līmeni Grīziņkalnā. Viņš pauž pārliecību, ka ierīces pierādīs, ka "Ghetto Games" nerada lielu troksni.

Jau vēstīts, ka Grīziņkalna apkaimes biedrība Administratīvā rajona tiesā iepriekš apstrīdējusi Rīgas domes lēmumu par Grīziņkalna parka daļas nodošanu bezatlīdzības lietošanā "Ghetto Games" pasākumu rīkošanai.

Tiesa pieņēmusi lēmumu par pagaidu noregulējumu, kurā tiesa ir saskatījusi juridiskus šķēršļus par teritorijas Grīziņkalnā nodošanu "Streetbasket" biedrībai, bet pašu lietu pēc būtības skatīs vēlāk.

Rīgas dome pagājušajā nedēļā izplatītajā ziņojumā medijiem norādīja, ka pašvaldība meklē risinājumus strīdā starp Grīziņkalna biedrību un "Ghetto Games".

Pašvaldība jau pirms lēmuma domes sēdē pieņemšanas bija izvirzījusi papildu prasības "Streetbasket", piemēram, ka pasākumiem ir jābeidzas līdz plkst. 23, tehnikas novākšana nedrīkst notikt naktī un jāveic apkārtējās teritorijas uzkopšana.

Saskaņā ar pašvaldības izvirzītajiem noteikumiem "Ghetto Games" pasākumiem jākļūst klusākiem. Radītā skaņas jauda nedrīkstot pārsniegt 80 decibelus.

"Ghetto Games" bija piekritis šīm prasībām, būtiski nākot pretī Grīziņkalna pretenzijām.

Apkaimes iedzīvotāji esot sūdzējušies pašvaldībā par pasākumu un to organizēšanas laikā radīto pārmērīgo troksni. Rīgas domes lēmumā iestrādāts trokšņa kontroles mehānisms, kas esot bez reālas kontroles iespējām.

Rīgas dome iepriekš lēma, ka "Ghetto Games" Grīziņkalnā varēs saimniekot vēl piecus gadus, to paredz Rīgas domes lēmums par daļu Grīziņkalna nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Streetbasket".

Sākotnēji bija plānots šo 6678 kvadrātmetrus lielo īpašumu nodot bezatlīdzības lietošanā uz diviem gadiem, bet, pēc saziņas ar "Ghetho Games" līderi Raimondu Elbakjanu, tika iesniegts priekšlikums šo termiņu pagarināt uz pieciem gadiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu