UEFA neļaus ienest Krievijas karogus Ukrainas pirmajā "Euro 2024" mačā

LETA
Piepildītas tribīnes ar Ukrainas un Rumānijas futbola faniem
Piepildītas tribīnes ar Ukrainas un Rumānijas futbola faniem Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) mēģinās ierobežot to, lai Ukrainas pirmajā spēlē Eiropas čempionātā netiktu ienesti un izkārti Krievijas karogi.

Ukraina pirmdien plkst.16 Minhenē sāks Eiropas čempionāta finālturnīru, pirmajā spēlē tiekoties ar Rumāniju.

UEFA paziņojumā norādīja, ka apsardzes pārstāvji centīsies kontrolēt to, lai tribīnēs netiktu ienesti Krievijas karogi, kā arī mēģinās uzraudzīt, lai tie netiktu tribīnēs izrādīti.

Krievijas komandas nevar piedalīties UEFA sacensībās kopš 2022.gada februāra, kad Krievija uzsāka karu Ukrainā, taču tas neliedz Krievijas pilsoņiem un atbalstītājiem iegādāties biļetes uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

Neskatoties uz to, ka Krievija nespēlē Eiropas čempionāta finālturnīrā, svētdien Anglijas un Serbijas mačā tribīnēs bija redzami vairāki serbu fani ar Krievijas karogiem.

Vācijas valdības iestādes jau iepriekš norādīja, ka vēlās, lai Eiropas čempionāta laikā tribīnēs un fanu zonās varētu tikt ienesti tikai to valstu karogi, kuras spēlē turnīrā.

Citā E grupas mačā plkst.19 tiksies arī Beļģija un Slovākija.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās komandas no trešajā pozīcijā finišējušajām valstsvienībām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu