Mbapē par politisko situāciju Francijā: Tas ir neredzēts notikums

TVNET Sports
Francijas futbolists Kilians Mbapē
Francijas futbolists Kilians Mbapē Foto: AFP/Scanpix

Viens no pasaulē labākajiem futbolistiem Kilians Mbapē aicinājis tautiešus, it sevišķi gados jauno paaudzi, piedalīties gaidāmajās Francijas parlamenta vēlēšanās, vēsta "Reuters". Viņš norādījis, ka "ekstrēmisti klauvē pie durvīm".

Jau vēstīts, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons pēc galēji labējās Nacionālās apvienības (RN) uzvaras Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās atlaida valsts parlamentu.

Francijas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanu pirmā kārta notiks 30.jūnijā, bet otrā kārta - 7.jūlijā. Makrons uzskata, ka EP vēlēšanu rezultāti "nav labi partijām, kas aizstāv Eiropu".

Daudzi Makrona lēmumu izsludināt pirmstermiņa vēlēšanas uzskata par riskantu soli, kura mērķis ir novērst RN atrašanos pie varas, kad 2027.gadā beigsies viņa otrais pilnvaru termiņš prezidenta amatā.

"Šis ir neredzēts notikums," preses konferencē pirms Eiropas futbola čempionāta spēles Francija - Austrija sacīja Mbapē. "Tāpēc vēlos uzrunāt visus Francijas cilvēkus, sevišķi jaunos."

"Mēs esam paaudze, kas var kaut ko mainīt. Mēs redzam, ka ekstrēmisti klauvē pie varas durvīm, un mums ir iespēja veidot mūsu valsts nākotni," teica 25 gadus vecais futbolists.

Francijas izlases futbolists Markuss Tirāms aicinājis cilvēkus "katru dienu cīnīties", lai nepieļautu, ka valstī varu pārņem RN.

"Es piekrītu viņam," teica Mbapē, kurš iestājas par dažādību, iecietību un cieņu Francijas sabiedrībā.

"Spēle [pret Austriju] ir svarīga. Taču šī [politiskā] situācija ir vēl svarīgāka," uzsvēra Francijas futbola zvaigzne.

"Kilians Mbapē ir pret ekstrēmiem uzskatiem un idejām, kas šķeļ cilvēkus. Vēlos būt lepns, ka pārstāvu Franciju. Nevēlos pārstāvēt valsti, kas neatbilst manām vai mūsu vērtībām."

Francijas izlase pirmdien plkst. 22.00 dosies cīņā pret Austriju, sākot dalību 2024. gada Eiropas čempionātā. Mačs risināsies Vācijas pilsētā Diseldorfā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu