Šaha festivāla CĒSIS divcīņas turnīra goda pjedestālu ieņem Latvijas lielmeistari

TVNET Sports
Šaha festivāls Cēsis
Šaha festivāls Cēsis Foto: Aleksis Kļaviņš

Pagājušajā nedēļas nogalē šaha festivālā CĒSIS tika izspēlēta DRAUGIEM GROUP ātrā šaha un ātrspēles divcīņa. Pasākuma teltīs Maija parkā uz ātro šahu pulcējās 134, bet uz blicu 130 dalībnieki no desmit valstīm.

Cēsīs spēlēja ne tikai Latvijas labākie šahisti - lielmeistari Ņikita Meškovs, Arturs Neikšāns, Toms Kantāns, Edvīns Ķeņģis, Zigurds Lanka, Ilmārs Starostīts, bet arī titulēti meistari no Itālijas, Francijas, Islandes, Zviedrijas un citām valstīm. 

DRAUGIEM GROUP divcīņas ceremoniālo gājienu pie ātrā šaha reitinga līdera lielmeistara Ņikitas Meškova un cēsnieka Matīsa Mitenieka galdiņa izdarīja festivāla atbalstītāja DRAUGIEM GROUP uzņēmuma MAPON direktors Andris Dzudzilo, kurš arī pats piedalījās turnīrā.

Andris Dzudzilo un Ņikita Meškovs
Andris Dzudzilo un Ņikita Meškovs Foto: Aleksis Kļaviņš

Ātrspēles turnīrā pārliecinoši uzvarēja Ņikita Meškovs, deviņās kārtās nezaudēdams ne reizi. Tuvāko sekotāju Tomasu Povilaiti no Lietuvas viņš apsteidza par vienu punktu. Trešajā vietā - Latvijas lielmeistars Toms Kantāns. 

Savukārt otrajā divcīņas posmā pārliecinošs bija Arturs Neikšāns. Deviņās dubultspēlēs jeb 18 kārtās Neikšāns savāca 16 punktus, tuvāko sekotāju itāli Alesio Valseči apsteidzot par divarpus punktiem. Trešajā vietā - Ņikita Meškovs. 

Kopvērtējumā par III šaha festivāla CĒSIS DRAUGIEM GROUP divcīņas čempionu kļuva GM Ņikita Meškovs. Otrajā vietā GM Arturs Neikšāns, trešais GM Toms Kantāns, ceturtā 11. kārtējā Latvijas čempione sievietēm Laura Rogule, piektais lietuvietis Arass Vardanjans, sestais – lietuvietis Tomass Povilaitis. 

Ātrā šaha vietu ieguvēju saraksts šeit.

Ātrspēles vietu ieguvēju saraksts šeit

Labākie jaunieši līdz 14 gadiem: Jokubas Dijokas no Lietuvas, Daniels Beniosevs no Latvijas un Klēra Caku no Albānijas. Labākās sievietes: WFM Marijas Kuzņecova, WGM Anda Šafranska un WFM Linda Krūmiņa. 

Labākie jaunieši līdz 18 gadiem: FM Gļebs Pidluznijs no Lietuvas, NM Reinis Paikens un Frančesko Matia Liloni no Itālijas.

Labākie seniori: cēsnieks GM Edvīns Ķeņģis, GM Nikolajs Ļegkijs no Francijas un Berelis Vainermans no Lietuvas.

Vēl nedēļas nogalē Cēsīs tika izspēlētas zviedru šaha sacensības komandām. Par uzvarētājiem kļuva Vernera Putkas un Ilmāra Starostīta tandēms. Otrajā vietā Pijus Stremāvičs no Lietuvas un Renārs Mūzis, trešajā vietā Toms Jeronovičs un Krišjānis Lāzars.

Festivāls Cēsīs turpinās ar klasiskās laika kontroles turnīru. Šodien sākas arī klasifikācijas turnīri iesācējiem, IV un III sporta klasēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu