Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Mājiniece Vācija Eiropas čempionāta otrās kārtas ievadā spēlēs ar Ungāriju

Vācijas futbola zvaigzne Toni Kross
Vācijas futbola zvaigzne Toni Kross Foto: dpa/scanpix

Šodien Vācijā Eiropas čempionātā futbolā tiks aizvadīti pirmie trīs otrās kārtas mači, vienā no kuriem turnīra mājiniece Vācija spēkosies ar Ungārijas valstsvienību.

A grupā Vācijas un Ungārijas mačs Štutgartē sāksies plkst.19. Čempionātu tiešraidē translē kanālā TV6 un "Go3 Sport" kanālos.

Pirmās kārtas mačos Vācija ar 5:1 sagrāva Skotiju, bet Šveice ar 3:1 pārspēja Ungāriju.

Vācija un Ungārija tikās arī pagājušajā Eiropas čempionātā, grupu turnīrā cīņai noslēdzoties neizšķirti 2:2. Pēc tam abas vienības spēkojās arī Nāciju līgā, vienai spēlei beidzoties neizšķirti 1:1, bet otrajā mačā pie panākuma tika ungāri.

Pēc tam plkst.22 Ķelnē citā A grupas cīņā tiksies Šveice un Skotija.

Abas izlases šajā gadsimtā laukumā tikušās tikai vienu reizi, pie panākuma tiekot šveiciešiem.

Pēc pirmās turnīra spēles, kurā Skotija ar 1:5 piedzīvoja sagrāvi pret Vāciju, diskvalifikāciju uz diviem mačiem saņēma skotu aizsargs Raiens Porteuss. Viņš pirmā puslaika izskaņā soda laukumā neveikli no kājām notrieca Ilkaju Gindoanu. Skotu futbolists ne tikai tika noraidīts no laukuma, bet arī viņa dēļ Kajs Hāvercs varēja izpildīt 11 metru soda sitienu, panākdams 3:0.

Pēc pirmās kārtas mačiem A grupā pa trīs punktiem ir Šveicei un Vācijai, bet bez punktiem ir Ungārija un Skotija. Vācijai un Šveicei uzvarot otrās kārtas mačos, abas komandas nodrošinās vietu izslēgšanas spēlēs.

Savukārt dienas pirmajā mačā plkst.16 Hamburgā spēkosies divas B grupas komandas - Horvātija un Albānija.

Horvāti Eiropas čempionātu atklāja ar zaudējumu pret Spāniju, bet Albānija, gūstot visu laiku ātrākos vārtus turnīra vēsturē, ar 1:2 piekāpās pašreizējai čempionei Itālijai.

Albānija un Horvātija laukumā tiksies pirmo reizi.

B grupā pēc pirmās kārtas pa trīs punktiem ir Spānijai un Itālijai, kuras maču aizvadīs ceturtdien, bet bez punktiem ir Albānija un Horvātija.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās komandas no trešajā pozīcijā finišējušajām valstsvienībām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu