Viens no pēdējo gadu Gruzijas futbola talantiem ir Hviča Kvarachelija, kurš ikdienā pārstāv Itālijas A sērijas vienību "Napoli". Gruzijas izlase pirmo reizi piedalās Eiropas čempionāta finālturnīrā, un uz jauno futbolistu tiek liktas lielas cerības.

Savulaik "Napoli" zvaigzne bija leģendārais Djego Maradona. Argentīnietis septiņu sezonu laikā kluba līdzjutējus priecēja ar skaistiem vārtu guvumiem un vairakkārt ar komandu virs galvas cēla kausus. Neskatoties uz to, ka Maradona pameta klubu 1991. gadā, viņš līdzjutēju acīs vēljoprojām ir pilsētas varonis. Šobrīd Kvarachelija tiek saskatīts kā nākamais Maradona. Pāragri vai reāli?

23 gadus vecais Kvarachelija spēlē būtisku lomu "Napoli" vienībā. Pirms pusotra gada viņa vērtība "Transfermarket.com" bija 35 miljoni eiro, bet tagad sasniegusi jau 80 miljonus un tas ir iespaidīgs rādītājs.

"Viesojoties pilsētā, man deva picas par brīvu, jo esmu Kvarachelijas tautietis," tā sarunā ar CNN savulaik izteicās Gruzijas futbola žurnālists Edo Badalašvili, kurš bija ieradies klātienē skatīties Kvarachelijas maču.