Anžejs Pasečņiks pērn Pasaules kausā, kur Latvijas izlase izcīnīja piekto vietu debitējot šajā turnīrā, spēlēja salīdzinoši maz. Ņemot vērā, ka traumu dēļ šobrīd nav zināms, vai šovasar valstsvienībai varēs palīdzēt Kristaps Porziņģis un Andrejs Gražulis, olimpiskajā kvalifikācijā Pasečņika loma varbūt kļūs lielāka. Aptuveni 2,16 metrus garais centrs sarunā ar TVNET+ atzīst, ka viņam šī bijusi labākā sezona basketbolista karjerā. "Spēlēšu, cik daudz vien vajadzēs," par gatavību palīdzēt Latvijas izlasei teica centrs, kuru šosezon divas nedēļas pēc kārtas atzina par Eiropā spēcīgākā nacionālā čempionāta Spānijas ACB līgas labāko spēlētāju jeb MVP.

Patlaban 28 gadus vecais Pasečņiks šosezon spēlēja Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) čempionātā, pārstāvot "Palencia" komandu. Latvijas basketbolistam individuāli šī bija veiksmīgākā sezona karjerā, taču "Palencia" palika pēdējā vietā kopvērtējumā, zaudējot vietu Spānijas elitē.

Centra un spēka uzbrucēju pozīcijā Latvijas izlases sastāvā šobrīd ir iztrūkumi – kopā ar valstsvienību netrenējas Porziņģis un Gražulis. NBA čempions Porziņģis vēl atrodas ASV, kur piektdien Bostonā notika parāde, bet Gražulis piektdien bija "Arēnā Rīga" mediju dienā, taču treniņā nepiedalījās.