Šmits – par Latvijas izlases mentalitāti, veselības problēmām un nesaprašanos ar Trinkjēri

TVNET/LETA
Latvijas basketbolisti Jānis Timma (no kreisās) un Rolands Šmits
Latvijas basketbolisti Jānis Timma (no kreisās) un Rolands Šmits Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā jāspēlē uzmanīgi un piesardzīgi, nenovērtējot pārāk zemu pretiniekus, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas valstsvienības spēlētājs Rolands Šmits.

Latvijas basketbolisti šonedēļ uzsāka oficiālo treniņnometni, gatavojoties Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas no 2. līdz 7.jūlijam norisināsies Rīgā.

"Ar tādu mentalitāti vajadzētu iet, ka mēs esam kā "anderdogi". Man liekas, ka tas ir labāk nekā domāt, ka mēs esam baigā komanda, ka tagad viss būs viegli. Labāk iet ar piesardzību, jo tāpat pretī nāks komandas, kas māk spēlēt labu basketbolu. Jāspēlē uzmanīgi un piesardzīgi. Esmu pirmo dienu pie komandas, bet nav tā, ka kāds tagad domā, ka esam top komanda," stāstīja Šmits, kurš valstsvienības treniņiem pievienojās tikai piektdien.

"Ja Gruzijai ir visi spēlētāji, tā tāpat ir laba komanda. Par Filipīnām gan nemācēšu pateikt, bet tāpat kaut kas viņiem jau būs," viņš piebilda par Latvijas pirmajām pretiniecēm kvalifikācijā.

Šmits sezonu Kauņas "Žalgiris" rindās noslēdza tikai pagājušajā nedēļā, Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijā ar 1-3 piekāpjoties Viļņas "Rytas" komandai.

"Ir nogurums, protams, ir kādas mikrotraumiņas no sezonas, bet dabūju vismaz atpūsties kaut cik pēc sezonas. Lēnām jāiet iekšā," teica Šmits.

Basketbolists atklāja, ka LKL fīnālsērijā arī saskāries ar veselības problēmām, kas nav ļāvušas parādīt labāko sniegumu laukumā. "Salauzu pirkstu, ar potīti vēl cīnījos, tagad jau pamazām būs labāk," piebilda Šmits.

Kauņas komandā sezonas laikā tika nomainīts galvenais treneris, par komandas stūrmani kļūstot itāļu speciālistam Andream Trinkjēri. Līdz ar jaunā trenera ienākšanu komandā mainījās arī Šmitam atvēlētais spēles laiks un loma komandā.

"Spēles laiks bija izcils ar veco treneri. Nomainījās treneris, kurš visu redzēja nedaudz citādāk. Nesanāca vienkārši, nebija kaut kāda ķīmija. Tā sportā notiek - nomainās treneris un viņš kaut ko citu saskata. Tāda bija situācija," skaidroja Šmits.

Sagatavošanās laikā Latvijas izlasei paredzētas divas pārbaudes spēles - 26.jūnijā, "Arēnā Rīga" ar Ēģiptes izlasi un 28.jūnijā izbraukumā ar Somijas izlasi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu