Video ASV un Urugvajas futbolisti uzvar "Copa America" pirmajās spēlēs

LETA/AP
Foto: USA Today Sports/Scanpix

ASV un Urugvajas vīriešu futbola izlases svētdien ar uzvarām sāka Dienvidamerikas čempionātu ("Copa America"). ASV futbolisti Ārlingtonā C apakšgrupas pirmajā spēlē ar rezultātu 2:0 (2:0) uzvarēja Bolīviju.

Jau spēles trešajā minūtē Kristians Pulisiks no soda laukuma robežas iegrieza bumbu vārtu stūrī un panāca 1:0 ASV izlases labā. 43.minūtē pēc viņa piespēles ar precīzu sitienu no apmēram 12 metriem izcēlās Folarins Baloguns.

Savukārt Urugvaja šajā pašā apakšgrupā Maiami pievārtē ar 3:1 (1:0) guva virsroku pār Panamu.

Ar līdzīgi sitienu kā grupas pirmajā spēlē 1:0 spēles 16.minūtē panāca urugvajietis Maksimiljano Arauho. Šāds rezultāts bija līdz pat 85.minūtei, kurā Darvins Nunjess bija nekļūdīgs no apmēram deviņiem metriem.

Kompensācijas laikā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem. Vispirms pēc soda sitiena ar galvu precīzs bija Matiass Vinja, bet pēc tam Maikls Muriljo guva vienīgos vārtus Panamas izlasē.

Turnīrā 16 izlases sadalītas četrās apakšgrupās, ceturtdaļfinālā iekļūstot katras grupas divām labākajām komandām.

"Copa America" 14 ASV pilsētās norisināsies līdz 14.jūlijam. Tas ir viens no sagatavošanās posmiem 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, kuru ASV rīkos kopā ar Kanādu un Meksiku.

Pirms trīs gadiem notikušajās meistarsacīkstēs uzvarēja Argentīna, kas finālā ar 1:0 pārspēja mājinieci Brazīliju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu