Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Noskaties Balinskis paceļ Stenlija kausu. Vai viņa vārds tiks iegravēts?

Latvijas hokeja aizsargs Uvis Jānis Balinskis ar Floridas "Panthers" komandu aizvadītajā naktī kļuva par Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionu. Lai gan ventspilsnieks laukumā nedevās, viņam bija tas gods laukumā celt virs galvas Stenlija kausu.

Jau vēstīts, ka "Panthers" fināla izšķirīgajā jeb septītajā mačā savā laukumā ar 2:1 pārspēja Edmontonas "Oilers" un sērijā līdz četrām uzvarām guva panākumu ar 4-3.

27 gadus vecais Balinskis šosezon debitēja NHL, regulārajā čempionātā aizvadīja 26 spēles, guva vienus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Stenlija kausa izcīņā jeb "play-off" turnīrā Balinskis nespēlēja, taču janvārī "Panthers" ar Latvijas aizsargu pagarināja līgumu uz divām sezonām.

Balinskim pēc fināla sērijas septītās spēles svinību laikā bija gods pacelt virs galvas hokeja prestižāko trofeju – Stenlija kausu.

Viņš kļuvis par trešo Latvijas hokejistu, kuram izdevies izcīnīt Stenlija kausu. Pērn ar Vegasas "Golden Knights" to paveica uzbrucējs Teodors Bļugers.

1996. gadā, pāris mēnešus pirms Balinska dzimšanas, par NHL čempionu kļuva aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš tolaik pārstāvēja Kolorādo "Avalanche".

Noteikumi paredz, ka spēlētāja vārdu uz Stenlija kausu iegravē, ja viņš regulārajā čempionātā ir aizvadījis pusi spēļu (41 maču) vai devies laukumā vismaz vienā fināla sērijas mačā.

Balinskis šos kritērijus nav izpildījis, taču reizēm ir izņēmumi, piemēram, kā tas notika pērn, kad Bļugera vārds tika iegravēts uz Stenlija kausa.

Ozoliņš deviņdesmitajos gados bija viens no "Avalanche" komandas līderiem, kuram bija liela loma panākuma kaldināšanā.

Jāpiebilst, ka "Panthers" klubā jau trešo gadu strādā latvietis Mārcis Krasovskis, kurš ir grafiskā satura menedžeris (Manager, Content & Motion Graphics).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu