Noskaties Makdeivids nepieņem MVP balvu, Balinskis apskauj Bobrovski

TVNET Sports
NHL zvaigznes Konors Makdeivids un Sergejs Bobrovskis
NHL zvaigznes Konors Makdeivids un Sergejs Bobrovskis Foto: Reuters/Scanpix

Edmontonas "Oilers" komandas kapteinis kanādietis Konors Makdeivids pēc pretinieku triumfa atteicās pieņemt Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīra MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balvu, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja aizsarga Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" komanda fināla izšķirīgajā jeb septītajā mačā savā laukumā ar 2:1 pārspēja "Oilers", triumfējot sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-3.

Pēc spēles NHL komisārs Gerijs Betmens paziņoja, ka Stenlija kausa izcīņā par vērtīgāko spēlētāju atzīts Makdeivids, taču laureāta vairs nebija uz ledus, jo viņš jau bija devies uz ģērbtuvēm.

"Panthers" līdzjutēji tribīnēs ūjināja un izsvilpa Profesionālo hokeja rakstnieku asociācijas (Professional Hockey Writers' Association) lēmumu vērtīgākā spēlētāja balvu piešķirt Makdeividam.

Mirkli pēc balvas laureāta paziņošanas Balinskis apskāva "Panthers" vārtsargu krievu Sergeju Bobrovski, kurš "play-off" turnīrā 24 spēlēs sekmēja komandai 16 uzvaras, vidēji ielaida 2,32 ripas un atvairīja 90,6% metienu.

Bobrovskis un arī Somijā dzimušais uzbrucējs Aleksandrs Barkovs bija starp galvenajiem Kona Smita trofejas kandidātiem. 24 mačos "Panthers" kapteinis sakrāja 22 rezultativitātes punktus (8 vārti + 14 piespēles).

Makdeivids kļuva par "play-off" turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 42 punktiem (8 vārti + 34 piespēles). Tas ir ceturtais rezultatīvākais sniegums Stenlija kausa izcīņas vēsturē.

Rezultatīvāk par Makdeividu izslēgšanas mačos spēlējuši vien leģendas – Veins Greckis (47 punkti 1985. gadā un 43 punkti 1988. gadā) un Mario Lemjē (44 punkti 1991. gadā).

Makdeivids fināla sērijā septiņos mačos sakrāja 11 punktus (3+8). Viņš bija tuvu NHL rekordam, kas pieder Greckim – 13 punkti 1988. gadā. Makdeivids kļuva par pirmo spēlētāju, kurš NHL finālā divos mačos pēc kārtas iekrāja četrus punktus.

Ar 34 rezultatīvām piespēlēm Makdeivids laboja Stenlija kausa izcīņas rekordu, kas kopš 1988. gada piederēja Greckim (31 piespēles 24 mačos).

Makdeivids vēlāk izteicās lakoniski, skaidri norādot uz to, ka viņam svarīgāks ir Stenlija kauss, nevis Kona Smita trofeja, vēsta ESPN.

"Laikam tas ir pagodinājums, ņemot vērā, kādi vārdi ir uz šīs balvas, bet..."

Šis ir sestais gadījums vēsturē, kad MVP balvu iegūst NHL fināla sērijas zaudētāju komandas spēlētājs:

  • Rodžers Krozjē (Detroitas "Red Wings", 1966)
  • Glens Hols (Sentluisas "Blues", 1968)
  • Redžijs Līčs (Filadelfijas "Flyers", 1976)
  • Rons Hekstals (Filadelfijas "Flyers", 1987)
  • Žans Sebastjēns Žigērs (Anaheimas "Ducks", 2003)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu