Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video IIHF publikācijā par Stenlija kausa iegūšanu ignorē Krievijas hokejistus (1)

Sergejs Bobrovskis
Sergejs Bobrovskis Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) publikācijā par Floridas "Panthers" triumfu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā nav pieminēti Krievijas hokejistu sasniegumi.

"Panthers" komanda bez latviešu aizsarga Uvja Jāņa Balinska pieteikumā pirmdien Stenlija kausa izcīņas finālsērijas izšķirīgajā, septītajā spēlē ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pārspēja Edmontonas "Oilers" un sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar 4-3.

Teicamu spēli "Panthers" vārtos demonstrēja krievu vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš mača izskaņā vairākkārt glāba komandu no zaudētiem vārtiem, lielā mērā sekmējot vienības uzvaru. Viņš atvairīja 23 pretinieku metienus un tika atzīts par spēles spožāko zvaigzni. 

IIHF publikācijas autors Lūkass Eikroids savā rakstā organizācijas mājas lapā Bobrovska vārdu nav pieminējis. Viņš nepieminēja arī Vladimira Tarasenko un Dmitrija Kuļikova vārdus. Pēdējais uzvaras vārtos atzīmējās ar rezultatīvu piespēli. 

Tikmēr Eikroids izcēla somu hokejistu Aleksandra Barkova, Niko Mikolas, Antona Lundela un Ētu Luostarinena sniegumus. 

No Edmontonas "Oilers" spēlētājiem izcelti kanādiešu hokejisti Konors Makdeivids, Korijs Perijs, Zeks Haimens un Evans Bušārs.

Par Kona Smita balvas ieguvēju, ko pasniedz Stenlija kausa izcīņas vērtīgākajam spēlētājam, kļuva Makdeivids, kurš izslēgšanas spēlēs izcēlās ar astoņiem gūtiem vārtiem un 34 rezultatīvām piespēlēm.

"Panthers" komanda līdz šim bija divreiz spēlējusi NHL finālos un abos zaudējusi, kā 1996. gadā Kolorādo "Avalanche", tā pērn Vegasas "Golden Knights". Šajos gados par Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Sandis Ozoliņš un Teodors Bļugers, kuri vienīgie no latviešiem cēluši virs galvas hokeja prestižāko trofeju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu