Sprinta disciplīnās (100 un 200 metri) Latvija olimpiskajās spēlēs nav pārstāvēta kopš 2008. gada. Uz gaidāmajām Parīzes Olimpiādes spēlēm cer aizbraukt sprinteris Oskars Grava. To gan nebūs viegli izdarīt, bet neiespējami nav. Jāparāda savs vislabākais sniegums. 

Kvalifikācijas ceļš

Grava nedēļas laikā piedalījās trijās sacensībās, kur krāja punktus, lai varētu kvalificēties olimpiskajām spēlēm Parīzē. 16. jūnijā viņš Sopotā piedalījās kādreizējā šķēpmetēja Januša Sidlo piemiņas sacensībās, kur izcīnīja otro vietu, divas dienas vēlāk startēja "Boysen Memorial" sacensībās Oslo, arī iegūstot otro vietu, bet 23. jūnijā Poznaņā trenera Česlava Cibulska piemiņas sacensībās ieguva piekto vietu.

Poznaņā viņš savā skrējienā ierindojās trešajā vietā, bet četru skrējienu summā viņam tika piektā vieta 18 sprinteru konkurencē.

Grava distanci veica 20,71 sekundē, kas ir par 0,07 sekundēm labāk nekā viņa personiskais rekords, taču par rekordu netika atzīts pārāk spēcīgā pavēja dēļ, kas bija 2,1 metrs sekundē.

Pirms tam viņš ļoti veiksmīgi startēja Eiropas čempionātā Romā. Priekšsacīkstēs Grava uzrādīja rezultātu 20,78 sekundes, par deviņām sekundes simtdaļām labojot savu personīgo rekordu. Pusfinālā viņš 200 metru distanci veica 20,79 sekundēs, Eiropas čempionātā ierindojoties 13. vietā.

Eiropas čempionātā gan viņam punktus neizdevās nopelnīt.

"Skumji teikt, bet punktu ziņā Eiropas čempionāts man neko neiedeva...