Usiks zaudējis neapstrīdama pasaules čempiona titulu (1)

TVNET Sports
Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks
Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks zaudējis neapstrīdama ("undisputed") pasaules čempiona titulu, vēsta BBC.

Usiks maijā uzveica britu Taisonu Fjūriju un kļuva šajā gadsimtā par pirmo neapstrīdamu pasaules čempionu boksā smagsvaru kategorijā.

Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) noteikumi paredz, ka Usikam pasaules čempiona josta jāaizstāv cīņā pret titula obligāto pretendentu.

Usiks jau vienojies ar Fjūriju aizvadīt revanša cīņu 21. decembrī, bet IBF titula obligātais pretendents ir Lielbritānijas bokseris Daniels Dubuā.

Līdz ar to Usikam piespiedu kārtā nācies atteikties no IBF pasaules čempiona jostas, kas nu ir kļuvusi vakanta.

21. septembrī Dubuā cīnīsies pret Lielbritānijas bokseri Entoniju Džošua, kuru Usiks iepriekš divreiz uzveica.

"Entonij un Daniel – zinu, ka IBF tituls jums ir svarīgs. Tā ir mana dāvana jums 21. septembrī," savā "X" kontā paziņojis Usiks.

Usiks lūdzis IBF organizācijai viņam neatņemt pasaules čempiona jostu, lai revanša cīņa pret Fjūriju arī būtu par "undisputed" čempiona titulu.

IBF tomēr nav piekāpusies, noraidot Usika lūgumu.

Kopš 2007. gada, lai kļūtu par "undisputed" čempionu, vienlaicīgi jāizcīna četras prestižākās jostas – IBF, Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Pasaules Boksa padomes (WBC) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO).

Smagsvaru divīzijā iepriekšējo reizi "undisputed" čempions tika noskaidrots 1999. gadā, kad trīs jostu ērā WBA, WBC un IBF titulus apvienoja brita Lenokss Lūiss.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu