Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Noskaties Neapturamais Ķīnas basketbola tornis. Garāka par Porziņģi (1)

Foto: FIBA.com

Jaunā Ķīnas basketboliste Žanga Zuji augumā izstiepusies 2,22 metrus. Viņa ir 17 gadus veca un uz savu vienaudžu fona izskatās nereāli gara.

Šonedēļ Zuji spēlēja savā pirmajā starptautiskajā turnīrā. Ar slaido augumu viņa piesaistīja lielu mediju un sociālo tīklu uzmanību. 

Jaunā basketboliste burtiski dominēja FIBA U18 basketbola Āzijas kausa izcīņā. Debiju viņa izlasē piedzīvoja, spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa. 13 minūšu laikā pret Indonēzijas vienaudzēm Zuji guva 19 punktus, savāca septiņas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles un trīsreiz bloķēja sāncenšu metienus. 

Ķīnas jaunās basketbolistes Indonēzijas komandu apspēlēja ar 109:50. 

Nākamajā spēlē Ķīna tikās ar Jaunzēlandi (90:68). Zuji statistika bija vēl iespaidīgāka. Nepilnu 23 minūšu laikā viņa izcēlās ar gūtiem 36 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un četriem bloķētiem metieniem. 

FIBA profilā viņas augums norādīts 220 centimetri, bet citi avoti vēsta, ka Zuji ir pat 2,25 metrus gara. 

FIBA publicētajā "YouTube" video redzams, ka Zuji pretinieces ir bezspēcīgas. Bez pārkāpumiem viņu groza tuvumā faktiski nav iespējams apturēt. 

Ņemot vērā viņas augumu un etnisko piederību, sociālo tīklu lietotāji viņu jau ir salīdzinājuši ar NBA leģendu Jao Minu, kurš par meiteni ir vien septiņus centimetrus garāks.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu