Krievijā bagātības sapelnījis oligarhs sola milzu prēmijas Gruzijas futbolistiem (2)

TVNET Sports
Gruzijas oligarhs Bidzina Ivanišvili
Gruzijas oligarhs Bidzina Ivanišvili Foto: AP/Scanpix

Gruzijas oligarhs Bidzina Ivanišvili apsolījis valstsvienības futbolistiem samaksāt 10 miljonus eiro, ja Eiropas čempionāta astotdaļfinālā izdosies uzveikt Spānijas izlasi, vēsta AFP.

Eiropas čempionāta debitante Gruzija negaidīti ar 2:0 uzveica Portugāli un kvalificējās astotdaļfinālam. Pirms tam grupu turnīrā Gruzija ar 1:3 piekāpās Turcijai un spēlēja neizšķirti 1:1 pret Čehiju.

Gruzija starp 24 turnīra dalībniecēm Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā ierindojas viszemāk. Pirms turnīra Gruzija ieņēma 75. vietu, bet 20. jūnijā publicētajā reitingā tā pakāpusies par vienu pozīciju.

Gruzija astotdaļfinālā spēkosies ar Spāniju, kas patlaban ir vienīgā komanda turnīrā, kurai ir tikai uzvaras. Šo komandu duelis paredzēts Vācijas pilsētā Ķelnē 30. jūnijā plkst. 22.00. Uzvarētāji ceturtdaļfinālā spēlēs pret Vāciju vai Dāniju.

Partijas "Gruzijas sapnis" līderis Ivanišvili, kurš no 2012. līdz 2013. gadam bija premjerministrs, apsolījis valstsvienības futbolistiem samaksāt 30 miljonus Gruzijas laru (aptuveni 10 miljoni eiro) par kvalificēšanos astotdaļfinālam.

Oligarhs apsolījis samaksāt tādu pašu prēmiju arī tad, ja Gruzijas futbolisti uzveiks Spānijas izlasi un iekļūs Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

AFP vēsta, ka Ivanišvili tiek uzskatīts par Gruzijas turīgāko un ietekmīgāko cilvēku, kurš bagātības sapelnīja deviņdesmitajos gados Krievijā.

Ivanišvili esot ļoti liela ietekme Gruzijas politikā, kontrolējot procesus aizkulisēs.

Pērn viņš kļuva par "Gruzijas sapnis" goda priekšsēdētāju, kas viņam dod tiesības izraudzīties valdošās partijas kandidātu premjerministra amatam.

Ivanišvili, deviņdesmitajos gados dzīvojot Maskavā, iepazinās ar Krievijas uzņēmēju Vitāliju Malkinu, kurš darbojās arī politikā. Viņi importēja tā laika jaunumus – datorus un mobilos telefonus. Nopelnītā nauda ļāva viņiem iekļūt vēl ienesīgākā biznesā – metālu un banku sektorā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu