Verstapens uzvar Austrijas "Grand Prix" sprinta kvalifikācijā

LETA/DPA
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: AP/Scanpix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens piektdien Špīlbergā izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Austrijas "Grand Prix" sprinta kvalifikācijā.

Piloti Austrijā trešo reizi sezonā pēc posmiem Ķīnā un ASV pilsētā Maiami sacenšas sprintā, ātrāko laiku kvalifikācijā uzrādot Verstapenam, kurš apli veica minūtē un 4,686 sekundēs.

Otro un trešo vietu ieņēma "McLaren" duets Lendo Noriss (1:04,779) un Oskars Piastri (1:04,987), bet no otrās rindas startēs arī "Mercedes" pilots Džordžs Rasels (1:05,054).

Piekto vietu ieņēma Karloss Sainss ("Ferrari"), sesto - Luiss Hamiltons ("Mercedes"), septīto - Verstapena komandas biedrs Serhio Peress, astoto un devīto - "Alpine" braucēji Estebans Okons un Pjērs Gaslī, bet desmito - "Ferrari" pilots Šarls Leklērs. Savukārt 13.vietu ieņēma "Aston Martin" pilots Fernando Alonso.

Vienīgajā nedēļas nogales treniņbraucienā Verstapens piedzīvoja problēmas ar motoru, taču atgriezās trasē un uzrādīja ātrāko laiku minūte un 5,685 sekundes.

Nīderlandieša braucamais palika trasē, un stjuartiem nācās viņa bolīdu nogādāt malā, taču komandas mehāniķi ātri saveda mašīnu kārtībā.

Otro labāko laiku treniņbraucienā sasniedza Piastri, bet aiz viņa bija abi "Ferrari" piloti Leklērs un Sainss. Piekto vietu ieņēma Hamiltons, sesto - Okons, septīto - Strols, astoto - Rasels, bet Peress ieņēma vien 12.vietu.

Sestdien notiks sprinta sacensības un kvalifikācija pamatsacensībām, bet Austrijas "Lielās balvas" izcīņa norisināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 219 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 150 punktiem ieņem Noriss, bet trešais ar 148 punktiem ir Leklērs. Sainsam ir 116 punkti, bet 111 punktus ir sakrājis Peress.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu